A 2.0 egyik legidegesítőbb dolga, hogy időnként nekiáll BackUp-ot csinálni és 2.0 fölött ez a BackUp tartalmazza az összes telepített App Store-os programot, ami 15-20 app után már elég sokáig eltarthat. Kezdetleges és barbár megoldás, hogy ahányszor nekiáll ezt csinálni az iTunes, fejbe lőjük a szinkronizálást, mert ez inkorrekt mentést csinál, és ki tudja, mikor kell a legközelebb restore-olni a készüléket – ezért mielőtt kikapcsolnánk a szolgáltatást, érdemes hagyni, hogy egyszer rendesen végigfusson.
- Zárd be az iTunes-t és győződj meg róla, hogy nem fut semmilyen rejtett része a háttérben (legbiztosabb egy újraindítás).
- Keresd meg ezt a fájlt: iTunesPrefs.xml (XP: C:\Documents and Settings\_FELHASZNÁLÓNÉV_\Application Data\Apple Computer\iTunes vagy C:\Documents and Settings\_FELHASZNÁLÓNÉV_\Local Settings\Application Data\Apple Computer\iTunes. Vista: C:\Users\_FELHASZNÁLÓNÉV_\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes.
- Készíts róla egy biztonsági másolatot, majd nyisd meg egy szerkesztővel (pl. Notepad++, de nem jegyzettömb!).
- Keresd meg ezt a sort: “<key>User Preferences</key>”, majd az utána lévő <dict> tag után szúrd be ezeket:
<key>DeviceBackupsDisabled</key>
<data>
dHJ1ZQ==
</data> - Elvileg mindennek úgy kell kinéznie, mint a mellékelt képen. Mentsd el a fájlt, majd indítsd el az iTunes-t.