Kérdezz – Felelek

Sajnos nagyon sok olyan kérdés van, ami számomra alapvető, ezért nem is biztos, hogy kitérek rá egy-egy post kapcsán, pedig sok újoncot ez is érdekelne. Legyen ez a post ill. ez az oldal egy amolyan FAQ, ahol megpróbálok választ adni a többször is előkerülő kérdésekre. A post többször is frissülni fog: ha valaki olyat kérdez, hogy érdemes beleírni, akkor természetesen meg fogom tenni.

Kérdés: Mi is az a jailbreak?
Válasz: A jailbreak-kel megbuheráljuk az Apple készülékünk operációs rendszerét, hogy az futtatni tudjon Apple által nem engedélyezett programokat is, ezzel tudjuk teljes mértékben testre szabni azt.

Kérdés: Oké, jailbreak, de ezzel úszik is a garancia, ugye?
Válasz: Azzal, hogy jailbreakelsz, még nem veszítesz garanciát. SŐT, ha jailbreakelt eszközt viszel szervizbe, elfogadják, szervizelni is fogják, de 100%, hogy mire visszakapod, már a (lehetőség szerinti) legfrissebb OS lesz rajta. Egyedül az iPhone-ok esetében az áll fenn, hogy a T-Mobile nem fogadja el a jailbrekelten beadott készüléket. Ők rendszeresen balhéznak emiatt. Összességében, míg iPod-od vagy iPad-ed van, jailbreakelheted, ahogy akarod, ha bármi baj lenne vele, a garancia még él.

Kérdés: Nem megy a jailbreak! Tudtok segíteni?
Válasz: Persze, ha felteszed a jailbreak postban kommentben, és a kérdésed nincsen megválaszolva magában a bejegyzésben vagy a hozzászólások között, akkor szívesen segítünk.

Kérdés: Azta, mekkora kijelzők! Biztos nagyon könnyen karcolódnak.
Válasz: Hát, nem igazán, az Apple készülékek kijelzői – szerencsére – szinte karcolhatatlanok. Aki nagyon aggódik, annak pedig ott vannak a fóliák, tokok. Azért ha zsebben hordjátok, arra figyeljetek, hogy a kijelző mindig a láb felé legyen, nehogy betörjön, ha nekidőltök.

Kérdés: Ennek ellenére megéri tokot venni?
Válasz: Sajnos a készülékek hátulja nagyon könnyen karcolódik – akármennyire is vigyázunk rá, a hátuljuk mindenképpen karcos lesz. Akit ez, vagy az esetleges horpadások zavarnak, annak ajánlott beszerezni sürgősen egy tokot.

Kérdés: Magyar nyelv, billentyűzet?
Válasz: Mindkettőt megtalálod a rendszerben, gyárilag bele vannak építve iOS 5 óta.

Kérdés: Új vagyok, friss a rendszer, mit csináljak?
Válasz: Nézd meg a “Legfontosabbak” oldalunkat, és nézz körül, hogy szerinted neked melyikre van szükséged.

Kérdés: Annyiszor írjátok, hogy menj fel SSH-val, miegymás. De mi a pokol az az SSH?
Válasz: Gyakorlatilag az SSH-val férsz hozzá a Touch összes fájljához. A “Legfontosabbak” oldalunkon erre is találsz egy útmutatót.

Kérdés: Mi az a Cydia?
Válasz: A lehető legegyszerűbb válasz az, hogy ez egy program, mely a jailbreakelés során kerül fel, utána ezzel lehet programokat telepíteni (Cydia-ból telepítünk minden olyan programot, amit az Apple nem engedélyez).

4,262 thoughts on “Kérdezz – Felelek

 • 2011. January 11. at 22:38
  Permalink

  “igazítás” -… –> Elolvastam h kell jailbrakelni de 4.2.1 -re nincs ötlet (nem talkáltam) bercivok@citromail.hu ra írjatok kérlek titeket sürgős mert nemsokára elutazom és kéne! köszönöm!

  Reply
 • 2011. January 12. at 16:29
  Permalink

  Helo biztos volt már de nem akarok keresgélni xD nah az a kérdésem hogy tugyátok van a touch képernyöjének az alján ottt 4 ikon asszem safari zene video meg mail nah oda hogy tudok még tenni? meg egy laprol hogytudok a másik lapra tenni ?ty elöre is :D
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 • 2011. January 12. at 16:48
  Permalink

  Sziasztok!

  Lenne egy nagy kérdésem. Az iTouch 2G mért nem működik az iBooks nevű program?
  Felraktam meg minden de az iTunes ben bal oldalt a video tv zene oszlopban nem jeleníti meg a books fülecskét ahova másolni lehetne a fájlokat.
  Mért van ez? kérlek benneteket segítsetek.
  Előre is köszönöm =)

  Reply
 • 2011. January 12. at 20:51
  Permalink

  helo
  az lenne a problémám hogy visszállítottam és nem kapcsol be csak a logó van ott és akkor most mi a teendő?
  kösz a választ

  Reply
 • 2011. January 13. at 16:45
  Permalink

  ÉnTEő: dfu alól restore, mert el*urtad:) ez van

  Reply
 • 2011. January 13. at 18:23
  Permalink

  Helló! Az lenne a kérdésem, hogy miután 4.1 re upgrade-oltam, elvesztek a jegyzeteim! Van valami mód azok visszaszerzésére? Csak mert pár dologt csak oda írtam fel és eléggé kellene…

  Reply
 • 2011. January 13. at 21:04
  Permalink

  Üdv!

  Vettem előző héten egy iPhone 4-et egy ismerősömtől. Én még kezdő vagyok az iPhone-okkal kapcsolatban, de nagyjából olvasgatok, és rájöttem, hogy 4.2.1-es firmware van a telón, de nekem a JB-hez 4.1-kell. A downgrade-hez pedig kell a 4.1 alatt mentett SHSH fájl. A gyerek akitől vettem viszont ilyet nem mentett, szóval nincs ilyen fájlom.

  Annyi lenne mindössze a kérdésem, hogy egy másik telóról készített SHSH fájl segítségével tudom downgradelni a telót? Van egy olyan érzésem, hogy nem, de azért megkérdem :) (btw, ha ismertek akármilyen SHSH nélküli downgrade módot, akkor ne fáljetek megosztani :P )

  üdv,
  Zoli

  Reply
 • 2011. January 14. at 19:23
  Permalink

  @Doggett: Én úgy tudom, lehet SHSH nélkül is, én legalábbis úgy csináltam iPhone 3GS-en. Le kell töltened hozzá a 4.1 ipsw-t, itunesban shift+restore, betallózod a 4.1-es fw-t. Ha az iTunes hibával kidob, akkor át kell írnod a host fájlt. Ezután 1015 hibát ír az iTunes, ki kell húzni recoveryből tiny umbrellával és kész! Utána tudsz jailbreakelni!
  http://www.coveringweb.com/2010/11/downgrade-ios-421-to-ios-41-402-401-on.html
  Ezen a linken találsz egy pontos leírást, ha jó vagy angolból, könnyen meg tudod csinálni! Ha nem, akkor írj e-mailt: totalse95kukacgmailpontcom

  Reply
 • 2011. January 14. at 22:02
  Permalink

  @Totalse: köszi a tippet, de azt a módszert már próbáltam, de nem működött :/ (error 3194). Gondolom te a 4.2.1 megjelenése utáni 1-2-3 napban downgradel-tél, mikor még az apple szerverei engedélyezték a 4.1-et :)

  Reply
 • 2011. January 15. at 12:12
  Permalink

  Sziasztok!

  Láttam a neten egy eladó 8Gb-os iPod Touch 3G-t. Egyetlen hibája, hogy a billentyűzet-lezáró gomb valahogy folyton beragad. Mindig kiírja, hogy biztosan kikapcsolom-e, vagy lezárja a billentyűzetet. Mi lehet az oka? Ezt szoftveres javítással meg lehet oldani?

  Reply
 • 2011. January 15. at 12:13
  Permalink

  Sziasztok!

  Láttam a neten egy eladó 8Gb-os iPod Touch 3G-t. Egyetlen hibája, hogy a billentyűzet-lezáró gomb valahogy folyton beragad. Mindig kiírja, hogy biztosan kikapcsolom-e, vagy lezárja a billentyűzetet. Mi lehet az oka? Ezt szoftveres javítással meg lehet oldani?
  Köszi

  Reply
 • 2011. January 15. at 14:21
  Permalink

  Sziasztok!

  A Cydiaból letöltöttem az SBSettigs programmot. Ebben az SBSettingsben van egy SSH nevű ikon, amit szeretnék használni. A “Set Toggles”-ben a Wi-fit és az SSH bekapcsolva hagytam, és a többit pedig kikapcsoltam, mert nem volt rá szükségem. Majd azután újra indítottam az iTouch-omat. Ezután a “Status bar”-on keresztül végig húztam az ujjamat és megjelent egy ablab,ahol csak a Wi-fi ikont láttam, de az SSH ikont nem láttam.
  Valahol, valamit elhibáztam? Kérlek segítsetek!
  Előre is köszönöm!

  Reply
 • 2011. January 15. at 16:42
  Permalink

  Sziasztok!

  Jailbreak-eltem(tethered) az ipod touch 4g-met(8gb) és egy darabig működött minden aztán feltettem egy progit a cydia-ból és újrabootolt. azóta be se hajlandó kapcsolni csak az alma jelenik meg.(számítógép nem ismeri fel) Mit lehet ilyenkor tenni?
  Ha valaki tud segíteni kérem írjon.

  Köszi

  Reply
 • 2011. January 15. at 18:30
  Permalink

  a limera1n progiban kattints a make it ra1n gombra, és akkor elindul elvileg. ha mégsem, akkor próbáld meg dfuba rakni, és lefrissíteni (bár nem tom, hogy ilyen állapotban van-e dfu :/ )

  Reply
 • 2011. January 15. at 18:52
  Permalink

  kösziköszi nagyon köszi megmentetted az életemet

  Reply
 • 2011. January 18. at 08:02
  Permalink

  Sziasztok!
  Mi a véleményetek az iphone4-ről?Szeretném megvenni, de nem tudom, h érdemes-e? A térerő, optika hibáiról hallottatok valamit, saját tapasztalat, vélemény? Léccike segítsetek, vegyem meg inkább a 3GS-t vagy az 4-et ???
  A válaszokat előre is köszönöm!!!!

  Reply
 • 2011. January 18. at 08:03
  Permalink

  Sziasztok!!!!
  Mi a véleményetek az iphone4-ről?Szeretném megvenni, de nem tudom, h érdemes-e? A térerő, optika hibáiról hallottatok valamit, saját tapasztalat, vélemény? Léccike segítsetek, vegyem meg inkább a 3GS-t vagy az 4-et ???
  A válaszokat előre is köszönöm!!!!

  Reply
 • 2011. January 18. at 20:02
  Permalink

  Üdv mindenki !
  Valaki tudna nekem segíteni ? Az a gond hogy mondjuk apptrackr-ről leszedek egy játékot kettőt kattintok rá ugyebár itunesba beteszi kiválasztom a podom rámegyek az apps menüre ott kivan pipálva a játék nyomok egy apply t de nem történik semmi syncel de nem telepíti a játékot ! Mi a gond ?

  Reply
 • 2011. January 19. at 21:38
  Permalink

  melyik a legjobb wifi kereső ipod touchra?

  Reply
 • 2011. January 21. at 13:24
  Permalink

  valaki nem tudná nekem leírni részletesen hogy 4.1ről–>3G 8GB-os iPodra->3.1.3as szoftver rakni hogy kell?

  Reply
 • 2011. January 21. at 13:49
  Permalink

  Énis gondolkoztam ezen, mert a greenpoison jb-t nem tartom olyan stabilnak, mint a 3.1.3-asnál a Spirit-et. Olvasgattam, de shsh mentés kéne hozzá, amit 4.1 telepítés előtt csináltál. Nekem ez eleve kiesett. Még olvastam azt is, hogy nem kell shsh, de azt meg nem értettem pontosan, szóval bonyolult volt. Esetleg, ha valaki írna megköszönném!

  Reply
 • 2011. January 21. at 21:34
  Permalink

  van már stabil jailbreak ipod touch 4re? (IOS 4.2.1)

  Reply
 • 2011. January 22. at 12:40
  Permalink

  nekem csak azért kéne mert nagyon lassú az iPodom..és nem nagyon tudom mi az az shsh vagy mi..:S

  Reply
 • 2011. January 22. at 18:46
  Permalink

  Verano: Nekem is az van 4.1-el. Nekem a lamra1n megoldotta.

  Reply
 • 2011. January 22. at 18:48
  Permalink

  Lamera1n bocsi. Google, ha nem tudod miről beszélek.

  Reply
 • 2011. January 28. at 16:53
  Permalink

  Miből lehet felismerni, hogy nem 2G hanem mondjuk 2,5G-s touch-om van?
  meg ez az MC meg stb sem stimmel nálam. Modell: PC087NF

  Reply
 • 2011. January 28. at 21:16
  Permalink

  Amennyiben a modell száma MB-vel kezdődik akkor 2G-s, amennyiben pedic MC-vel akkor meg 8GB-s esetén 2,5G-s.

  Reply
 • 2011. January 30. at 13:11
  Permalink

  a filmeket itunesba hova tudom behúzni?

  Reply
 • 2011. January 30. at 13:56
  Permalink

  Sziasztok!

  Azt szeretném megkérdezni hogy Iphone 3G 3.1.3 oprendszerre melyik a legjobb jailbreak mert nekem Spirit van vagy valami ilyesmi és nem tudom eldönteni hogy az jó-e mivel elég érdekesen működik vele a telefon, 3Ds játékok akadnak pl[Dead space] és néha csak úgy bekressel a telefon. Help!

  Reply
 • 2011. January 31. at 19:31
  Permalink

  az a bajom hogy jailbreakeltem az ipodot és a cydiába appsync 4.0+ van telepítve és nekem 4.2.1 van és nem találok 4.2.1-et

  Reply
 • 2011. February 02. at 18:13
  Permalink

  ipod touch 4 IOS 4.2.1-re van már stabil jail break(enyém ujraindítás után nem kapcsol be :S)

  Reply
 • 2011. February 06. at 16:06
  Permalink

  johnny1515: szerinted miért van ott a + jel, pont azért mert sz összes firmware-el kompatibilis ami 4-essel kezdődik.

  veranno: greenpois0n néven keresd

  Reply
 • 2011. February 10. at 18:59
  Permalink

  Valahogy meglehet az oldani 4.2.1 alatt, hogy a csatlakozott wifi név fent legyen a statusbarban? Mert keresgéltem és találtam egy wicarrier nevű progit a cydiában és leszedtem az x-sellize repoból de nem működik és a BigBoss-ost meg le sem tudom szedni :(

  Reply
 • 2011. February 11. at 17:11
  Permalink

  mit tegyek,ha a 4g-s touchom egyik pillanatról a másikra leállt.Nem csináltam vele semmi olyat ,hogy leejtettem ,vagy iesmi.Az aksia félig volt.Semmire nem reagál a képernyője sötét.most végleg meghalt vagy mi lehet a baja

  Reply
 • 2011. February 11. at 17:28
  Permalink

  Ha rádugik iTunes-ra, akkor látja az iTunes az iPodot?

  Reply
 • 2011. February 11. at 18:19
  Permalink

  Cső 4.2.1-re van stabil jailbreak? (Ipod 4g 32GB)

  Reply
 • 2011. February 11. at 18:38
  Permalink

  a redsnow 0.9.7b4 az nem stabil jailbreak?

  Reply
 • 2011. February 11. at 18:46
  Permalink

  mc modelleken is megy de am most nyomtam félre az ipodom mert most restorezom de elöbb nem sikarült timed out

  Reply
 • 2011. February 11. at 18:46
  Permalink

  *mc modelleken is megy???

  Reply
 • 2011. February 11. at 18:49
  Permalink

  rednsow stabil jb 4.2.1re nincs?

  Reply
 • 2011. February 11. at 18:53
  Permalink

  nem sikerül restorezni mit tegyek?

  Reply
 • 2011. February 13. at 15:39
  Permalink

  Mentett wifi jelszavak visszafejtésére van bármilyen módszer?

  Reply
 • 2011. February 14. at 21:18
  Permalink

  Sziasztok! Olyan problémám van,hogy restore-t akartam nyomni a Touchomnak és amikor betallóztam a fw-t az iTunes azt írta hogy unknown error occoured(3194). Betettem DFU módba és ugyan az a hiba üzenet :S Segítsetek, DFU-ban van a kütyüm :S

  Reply
 • 2011. February 14. at 21:59
  Permalink

  Azóta leszedtem a legújatt iOS-t, annál pedig 1601-es error…

  Reply
 • 2011. February 19. at 17:49
  Permalink

  nem biztos hogy kompatibilis a te touchoddal amugy menj rá simán hogy restore

  Reply
 • 2011. February 21. at 20:07
  Permalink

  Sziasztok i touch 4 em van az elöbb ki kapcsoltam és most meg se kép se hang nem kapcsolbe és nem érzékeli a gép se meg nem lehet tölteni hálózatról nem tom mi bajja van légy szi segítsetek!!!!!!!!!!

  Reply
 • 2011. February 22. at 02:37
  Permalink

  Sziasztok nagy gondom lenne segítsetek légyszí mert alapvető a prob jailbraekelt az itouchom de amikor gépről akarok felrakni ipa-t az törölni akarja a touchrol a többit ami ugye nem appstore-s most mivan?

  Reply

Leave a Reply