Tört alkalmazások telepítése

Kicsit mindig is tabutéma volt a tört programok és telepítésük, sokan elvből elutasítják, sokan csak ezért jailbreakelik a készüléküket és sokan ellenzik, aztán titokban használják ki ezt a lehetőséget… Persze még ide lehetne venni egy csomó dolgot, mint például, hogy még mindig nincsen lehetőség kipróbálni a programokat a megvétel előtt, ezért elég sokszor lutri, hogy mit veszünk, de ez a mai online világban amúgy sem annyira jellemző. Szerintem aki akar tört programokat telepíteni, az fog is, nem muszáj, én nem akarok hipokrata lenni, annyira nem egy nagy ördöngösség megcsinálni.

Alapvetően két módon tudunk tört programokat telepíteni, letölthetjük magára a készülékre és rászinkronizálhatjuk a gépről is. Nagyon fontos, hogy mindkettőt csak jailbreak után tudod megtenni, szóval először nézd meg a jailbreak táblázatunkat, hogy tudod-e jailbreakelni az adott eszközt. Miután a jailbreak meg volt,  indítsuk el a Cydiat.

tapintsunk a sourcesra

edit

add

írjuk be, hogy cydia.hackulo.us

figyelmeztetni fog, hogy nem szép dolog, amit csinálunk: add anyway

amikor végzett: “return to cydia

“done”, majd tapintsunk a most hozzáadot sourcera “hackulo.us

tapintsunk az “installous 5”-re

“install”

“confirm” 

Ezzel most telepítettük az installoust és több olyan csomagot is, amire szükségünk van. Két féleképpen tudunk ezek után alkalmazásokat telepíteni; az egyik az, ha az isntallouson keresztül töltjük le őket magára a készülékre, másik esetben pedig először a számítógépre, majd onnan szinkronizáljuk át az iTouchra.

Az installous teljesen királyan összegyűjti a letölthető programokat és játékokat, gépen viszont több lehetőségünk is akad a beszerzésre: elég sok van a magyar torrentoldalakon is, de érdemes néha keresgélni isohunton vagy piratebayen is, egyébként pedig van egy erre szakosodott oldal, az apptrackr, ahol kategóriákba bontva, rendezve tudunk szabadon böngészni.

Az itt letöltött .ipa fájlokat megnyitva már hozzá is adja az iTunesban lévő alkalmazásainkhoz (vagy, ha nem, akkor csak simán húzzuk rá, mint azt egy zeneszámmal tennénk).

Annyira nem bonyolult művelet, én próbáltam viszonylag lépésről lépésre leírni, remélem sikerült és hasznos lesz:)

One thought on “Tört alkalmazások telepítése

  • 2012. October 17. at 19:11
    Permalink

    Feltételezem te nem olyan ember vagy aki programozásból keresi a kenyerét, igaz ?

Comments are closed.