Kishírek: A Samsung beperli az Apple-t, vége a Ping-nek és soha nem hallott sztorik Steve Jobsról

Samsung vs. Apple

A Samsung – mint az várható volt – beperelte az Apple-t, mivel szerintük az iPhone 5 több pontban megsérti a Samsung szabadalmait. Egy sajtóközleményben azt nyilatkozta a koreai cég, idézem: “…kevés más választásunk van minthogy elvégezzük a szükséges lépéseket, hogy megvédjük innovációinkat és a saját jogainkat.”

Az Apple, mint legtöbben tudjuk, néhány hónapja beperelte a Samsungot ugyanezért, majd egy $1 milliárd dolláros kártérítést nyert szabadalomsértésért. Kíváncsian várjuk a végét, de szerintünk inkább újdonságokba kéne a két cégnek a pénzét fektetnie.

Tönkrement az Apple közösségi oldala

Az Apple hardver és szoftver téren mindigis kiemelkedő volt, ám a webes platformon nem mindig arattak sikert. Annak idején a MobileMe nevetségesen magas árai váltottak ki felháborodást, a friss iCloud funkcióit is elég körülményes kihasználni, de mindennek a csúcsán a Ping közösségi oldaluk áll – negatív értelemben.

Ez a kép fogadja a Ping-re látogatókat
Ez a kép fogadja a Ping-re látogatókat

Az Apple iTunes-beli közösségi oldala a cég egyik zenei témájú 2010-es keynote-ján lett bejelentve, de a kezdetektől fogva kínosan kevesen használták. A cég többek közott emiatt is a Ping leállítása mellett döntött, amit szeptember 30-án meg is tett.

Régi kollégák és barátok meséltek a hajdani Steve Jobs-ról

Steve Jobs mindigis egy visszahúzódó egyéniség volt, a szerénynek nem mondható vállalata és sikerei ellenére. Titkairól és történetéről a Walter Isaacson által írt Steve Jobs Biography-ban olvashattunk először, amelyben szinte minden megtalálható róla, de úgy néz ki, még mindig vannak eseménydús életéből soha nem hallott részletek.

Mivelhogy közeledik (sőt, holnap van) a Steve Jobs emléknap, azaz az Apple volt CEO-ja halálának első évfordulója, a Forbes összegyűjtött néhány, csak szűk körben ismert sztorit a legendás cégvezetőről. Ezek közül az egyik Randy Adams-től, még abból az időből, amikor Jobs munkatársa volt NeXT-nél:

Egyik nap Jobs sietve rontott be Adams irodájába, és közölte vele, hogy gyorsan el kell vinni a kocsikat a bejárattól. Megkérdezte tőle, “Miért?”, erre a válasz az volt, hogy “Randy, el kell rejtenünk a Porschékat. Ross Perot épp ide tart, hogy a cégünkbe való befektetéséről tárgyaljunk, és nem akarjuk hogy azt higyje, sok pénzünk van.”

Hátravitték a kocsikat a NeXT Palo Alto-i irodái mögé, és Perot $20 millió dollárt invesztált a cégbe 1987-ben, és helyet foglalt a vezetőségben.

Az összes történet tele van ilyen és ehhez hasonló részletekkel, amelyek a Forbes.com-on vannak összegyűjtve.