Kishírek: az iPhone 5-nek van a leggyorsabb böngészője, nem lesz Lightning-dock és hiányos iOS 6 Maps alkalmazás

Az iPhone 5 MobileSafari-ja a leggyorsabb böngésző

SunSpider egy JavaScript-gyorsaság tesztelő eszköz, amely gyakran használt telefonböngészők gyorsaságának a lemérésére is. Az AnandTech nevű blog a mai legnépszerűbb okostelefonokat tesztelte az eszközzel, amely szerint az iPhone 5 gyári böngészője, azaz a Safari tölti be és jeleníti meg a leggyorsabban megnyitott oldalainkat.

Az iPhone 5 egyébként az első készülék ami 1000 ms alá megy, újabb rekordot döntve.
Az iPhone 5 egyébként az első készülék ami 1000 ms alá megy, újabb rekordot döntve.

Nem lesz dock Lightning csatlakozóval

Egy lelkes iPhone-felhasználóban merült fel az a kérdés, vajon lesz-e Lightning-csatlakozóval elátott dock, és ezt meg is kérdezte az Apple marketing-igazgatójától, Phil Schillertől e-mailben. Csalódást keltő választ kellett kapnia, mert Schiller egyértelmű nemleges választ adott a kérdésre, és kiemelte, hogy (szerinte) az emberek többsége kihangosítók és óraberendezések dock-ját használja csak.

Néhol hiányos és alacsony felbontású az iOS 6 Maps alkalmazása

Reddit-en merült fel az észrevétel, hogy ha kisebb városban vagy faluban laksz, szinte használhatatlan az iOS 6 új Maps alkalmazása, mert rossz felbontásban és pixelesen jeleníti meg az adott településről a képeket. Ennek oka a Maps alkalmazás újdonsága, ami még nem teljesen friss és megbízható, ami valahol érhető is, hiszen a WWDC óta nem sok idő telt el, a Google viszont már évek óta fejleszti online térképét.

Erre orvoslás lehetne a külön App Store-ból letölthető Google Maps, viszont az nem tartalmazhatná az új Maps előnyeit, mondjuk a Siri-navigációt vagy a 3D térképet. Biztosak vagyunk benne, hogy az új Maps alkalmazás idővel szépülni, frissülni fog, de addig lehet hogy több kellemetlenséget fog okozni a kidolgozott és megbízható navigációra vágyónak. Ti mit gondoltok, mennyiben lesz hatással rátok az új Maps?

One thought on “Kishírek: az iPhone 5-nek van a leggyorsabb böngészője, nem lesz Lightning-dock és hiányos iOS 6 Maps alkalmazás

  • 2012. September 19. at 14:42
    Permalink

    Nem lesz dock? Nem használja senki, mi? Nekem kettő sima dock is van a az asztalomon. Egy a konnektorba, egy pedig a gépbe van dugva :D

    Mind1, úgyis lesz minőségi alternatív megoldás. Philnek meg rohadjon el az összes télére eltett befőttje!

Comments are closed.