iOS 6 Maps: Tim Cook bocsánatot kér

A tegnapi nap során mindenki legnagyobb meglepetésére Tim Cook levelet írt az Apple felhasználoinak címezve, amelyben nyilvánosan bocsánatot kér az iOS 6-ban új funkcióként beharangozott Maps körüli botrányok miatt. A levél így szól:

A mi felhasználóinknak,

Az Apple-nél mindig arra törekszünk, hogy világszínvonalú termékeket adjunk ki a kezeink közül, amelyek a lehető legjobb élményt nyújtják vásárlóinknak. Az új Maps alkalmazásunk kiadásával a múlt héten úgy érezzük, hogy elmulasztottuk kötelességünket. Nagyon sajnáljuk a csalódást amit ez a termék keltett ügyfeleinkben, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Maps-et jobbá tegyük a jövőben.

A Maps alkalmazás már az első iOS-ben is megtalálható volt. Idővel azt szerettük volna, hogy még jobb funkciókkal rendelkező mobil-térképeket tudjunk biztosítani felhasználóink számára, ezt például a turn-by-turn navigáció bevezetésével, beszédfelismerés beépítésével, Flyover-t használatával és vektor-alapú térképekkel szerettük volna elérni. Ahhoz, hogy ez valósággá tudjon válni, muszáj volt a saját térkép-alkalmazásunkat létrehozni az alapokról indulva.

Már tobb mint 100 millió iOS-készülék használja az új Maps-et, és ez a szám folyamatosan csak növekszik. Mindösszesen egy hét alatt felhasználóink közel félmilliárd helyre kerestek rá. Minél többen és többet használják az új Maps-et, annál jobb lesz, és szívesen fogadunk minden visszajelzést ezzel kapcsolatban önöktöl.

Miközben mi a Maps tökéletesítésén dolgozunk, különböző alternatívák nyújtanak lehetőséget kipróbálásra az App Store-ból, mint például a Bing, MapQuest illetve Waze, vagy használhatják a Google vagy Nokia térképeit a weboldalukról, csinálhatnak a Home Screen-re egy ikont a web-alkalmazásukhoz.

Minden amit az Apple-nél csinálunk azért van, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat a világon a legjobbá tehessük. Tudjuk, hogy ezt önök elvárják tőlünk, és továbbra is gőzerővel dolgozunk azon, hogy a Maps meg tudjon felelni ezeknek az elvárásoknak.

Tim Cook
Az Apple vezérigazgatója

Ez a levél nem csak azért meglepő, mert az eddigi Apple-hozzáálás tökéletes ellenpéldája, hanem azért is, mert nagy valószínüséggel állítható, hogy Steve Jobs sosem csinált volna ilyet. Szerintetek?