A legjobb hipster-fotóprogramok iPhone-ra

hip·ster – fiataloknak szóló divatirányzat, amely egyediséget hirdet, viszont a népszerűsége miatt ennek ellentéte érvényesül. a hatvanas évek San Francisco-ját idézően öltözködő, lehetőleg a legújabb Apple-készülékekkel ellátott személyt hívjuk így. az angol “hip”, azaz divatos, stílusos szleng szóból ered.

Na de mi tesz egy fotós iPhone-alkalmazást “hipster-képessé”? Leginkább az, hogy egy régebbi korszak fényképezési szokásait elveníti fel, lehetővé teszi a fényképeinkre való régebbi filterek rakását, amik retro-hatást keltenek az adott fotón. A definíció elolvasása után, hogy vizuálisan is magunk előtt lássunk egy hipstert rákereshetünk Google-ön, és ha nagyon megfogott minket ez a stílus, akár 22 lépésben azokká is válhatunk. :)

Mivel a hipster létben (mint ahogy az definíciónkban is olvasható) benne van a legújabb Apple-cuccok birtoklása, így szinte minden fotó-alkalmazást elleptek a hipsterek, például az Instagram-ot is. Cikkünkben a hipsterek által előszeretettel használt programokat és szokásokat mutatjuk be.


Osmo Leaker (Pro)
Nem néz ki túl antiknak a képed? Ősrégi fényképezőgépet idéző fényszivárgást tehetünk képeinkre, mintha csak a nagyapánktól örökölt géppel lőttük volna a képet.

Ár: $0.99/£0.69/€0.79


Instagram
Mindig az első lépés egy hipster-kép gyártásában, ráadásul egyre népszerűbb közösségi oldal. Be kell egyáltalán mutatnunk nektek?

Ár: Ingyenes


Camera+
Erős és szintén népszerű képszerkesztő, nemcsak hipstereknek! Régóta bevált program, rengeteg filterrel és rugalmas szerkesztőfelülettel.

Ár: Ingyenes


Power Cam
“Zöldfülű”, újabb program, amely az Instagram és a Camera+ lehető legjobb ötvözése. Sőt, még videóinkat is meghipsteresíthetjük vele!

Ár: Ingyenes


Image Blender
Két kép mindig jobb mint egy. Masézz össze két képet az atom-hipster hatásért vagy csak a poén kedvéért.

Ár: $2.99/£1.99/€2.39 (iPad-friendly)


Halftone
Adj képednek egy képregényes behatást, mintha csak a polcról levett 96′-os képregényt szkennelted volna be.

Ár: $0.99/£0.69/€0.79


Slow Shutter Cam
Fotósoknak nem kell magyaráznunk az app előnyeit, a laikusok pedig képzeljék magukat egy sötét helyre ahol van fél percük letenni valahova az iPhone-t és csinálni egy tökéletesen világos, szép képet – na ez az alkalmazás erre való!

Ár: $0.99/£0.69/€0.79


TiltShift Generator
Gondolkodtál valaha azon, hogyan érik el fotósok, hogy úgy tűnjön, mintha egy miniatűr asztalon fotóznának? Nos biztos nem iPhone-al teszik, de a laikus ennyivel is megelégedhet. Biztosan a legjobb tilt-shift alkalmazás!

Ár: $0.99/£0.69/€0.79


Pic Frame
Egy képben akár egy egész nap élményeit megoszthatjuk – csak tegyük őket egymás mellé. Ez az alkalmazás ebben segít, ráadásul pofon egyszerűen.

Ár: $0.99/£0.69/€0.79 (iPad-friendly)


IncrediBooth
Mintha csak egy párizsi fotóautomatából szöktünk volna, olyan hatást kelthetünk ezzel az app-el. A hétvége legjobb pillanatait egy képben megörökíthetjük majd büszkén mutogathatjuk mindenkinek, hogy még ilyenkor is mennyire hipsterek vagyunk!

Ár: $0.99/£0.69/€0.79


Stachematic
Mindenki imádja és menőnek tartja a bajuszt. Csatlakozz a hipsterbajusz-mániához, és csinálj akárhova akárkinek bajuszt!

Ár: Ingyenes


Trollolol
Ki nem ismeri a “trollface” internetes mémet? Ha nagyon tetszik a kép de valamiért az arckifejezés amit vágsz nagyon nem, egyszerűen megoldhatod ezt a problémát, ráadásul viccesen!

Ár: Ingyenes


Type Drawing
Elengedhetetlen kelléke a hipster-képeknek a hipster-szöveg. Ha teheted és jól néz ki, mindig írd oda mi van a képen, hogy biztos mindenkinek lejöjjön a mondandó!

Ár: $1.99/£1.49/€1.59