24 óra elteltével kétmillió előrendelés az iPhone 5-re

Az Apple iPhone 5-készeletei amerikában csaknem egy óra alatt elfogytak, de az előrendelés továbbra is él, amelyekről a cég most publikált először statisztikákat: 24 órával az előrendelés indulása után 2 millió a megrendelt iPhone 5-ök száma, amely folyamatosan növekszik (!). Ez kétszer annyi mint ahányan az első napon előrendelték az iPhone 4S-t (1 millió), és több mint háromszorosa az iPhone 4-előrendeléseknek tavaly (600.000).

Ezek ellenére különböző elemzők szerint az új iPhone “csalódást keltett”, amiért nagyon hasonlóan néz ki, illetve hasonló tulajdonságokkal bír mint két elődje (iPhone 4 és 4S), de ezt szinte már megszokhattuk – mindenki panaszkodik, de azért heteken belül a “csalódott” tömeg is már a legújabb készülékkel mászkál ;)

Azt is érdemes megjegyezni, hogy ez a rekorddöntő kétmilliós szám csak az online, azaz az interneten keresztül rendelt készülékekre vonatkozik, és például a helyi mobiltelefon-szolgáltató boltokban rendelt készülékek nincsenek számításba véve az Apple által.

A legfrissebb benchmark-, vagyis teljesítménytesztek alapján az ötös iPhone kiemelkedik a többi jelenlegi okostelefon közül az A6-os, 1.02 GHz-s processzorral, túlszárnyalva a Galaxy S III, Nexus 7 és iPad 3 teljesítményét is.

Az iPhone 5 szeptember 21-től lesz kapható a tengerentúlon, és az ottani Apple boltok előtt már (szokás szerint) kígyózó sorok állnak a keszülék minnél előbbi megkaparintásáért.