Apple vs. Google (iOS6)

Régóta ismert, hogy az Apple és a Google két konkurens cég. A harc nagyjából azóta élesedett ki, hogy a Google belépett az Androiddal az Apple által eddig uralt okostelefonpiacra. Ráadásul tablet fronton is egyre élesebb a küzdelem.

Tudjuk egy ideje, hogy az iOS6 nem tartalmazza majd az eddig megszokott és szeretett Google Mapst, helyette az Apple saját térkép szolgáltatása kapott helyet a firmware-ben.

Most viszont már azt is tudjuk, hogy a megszokott régi televízió ikon is eltűnik az iOS6-ban, vagyis nincs többet YouTube előtelepítve a telefonunkon.

A nagy probléma szerintem az iOS6 esetében nem ezen szoftverek hiánya, sokkal inkább, hogy bizonyos iTouch eszközök esetén nem telepíthető, vagy csak korlátozott funkcionalitással érhető csak el.

Ezek az appok nagy valószínűséggel egy egyszerű telepítéssel pótolhatóak lesznek majd az AppStore-ból. Az Apple nagyon jól tudja, hogy szükségünk lesz ezekre az alkalmazásokra, s ezért biztosan továbbra is elérhetővé fogja majd tenni azokat. Ha a Maps, YouTube pedig bekerül az AppStore-ba, azzal a Google is profitál, mert jó eséllyel hamarosan az AppStore toplisták élén köt majd ki mindegyik alakalmazása. Ami egyébként azt a lehetőséget is magában hordozza, hogy az alkalmazások frissítése pillanatok alatt megoldható lesz majd az AppStore segítségével.