Teljesítmény és a perzisztens Wi-Fi

Bizonyára többen észrevettétek, mint iTouch tulajok, hogy az iOS 4 frissítés után készüléketek rettenetes módon szívja az akksit. Korábban több hétig is bírta kis e-mail olvasással meg zenéléssel, most viszont egy éjszaka alatt szinte teljesen lemerül, valamint teljesítmény terén is elég erőteljesen visszafogott a Touch. Az új rendszer használata közben valamint fórumok olvasgatása után mindkét problémára találtam megoldást.

Teljesítmény problémák javítása
– Setting/General/Home Button/Spotlight Search és minden pipát kiszedsz (Beállítások/Általános/Főgomb/Spotlight keresés)
– Nyelv angolra állítása (Beállítások/Általános/Nemzetközi/Nyelv/English)
A fent említettek végrehajtása után indíts újra az iPodod, és ha minden igaz jóval gyorsabb lesz.

Perzisztens Wi-Fi deaktiválása
– Setting/Notifications OFF (Beállítások/Értesítések)
Fontos tudnod, hogy így lemondasz a Push üzenetekről, viszont így az akkumulátor sokkal tovább fogja bírni.

Tapasztalataim szerint, ha fent említett dolgokat megcsinálod, akkor ugyan a Push nem fog működni, viszont gyors lesz a Touch és sokáig fogja bírni a strapát valamint megmarad az könyvtárba rendezés lehetősége szemben az iOS 3-mal (jogos a kérdés, hogy mi a fontosabb, a push, vagy a könyvtárazás – szerintem az előbbi – thingol).

9 thoughts on “Teljesítmény és a perzisztens Wi-Fi

 • 2010. August 06. at 12:32
  Permalink

  nekem nincs a settingsben notifications, csak egy airplane mode, amit újabb menübe lépés nélkül állítani tudok. vajon mi lehet a hiba?

 • 2010. August 06. at 16:42
  Permalink

  “Perzisztens Wi-Fi deaktiválása” <-- Ezzel csak azt éred el, hogy kevéssé merül az akksi, de egy fabatkát sem lesz gyorsabb ettől.

 • 2010. August 06. at 22:14
  Permalink

  na bmeg. nyomtam egy restore-t, hátha vmelyik cydiás csomag miatt tűnt el a notificatiob állításának lehetősége, de még mindig nincs. touch 2g.

 • 2010. August 06. at 22:55
  Permalink

  picsa.
  volt több push-képes app is feltéve (messenger pl.), de nem volt bekapcsolva egyiknél se a push, ezért meg se jelent a settingsben. most már ezt is tudom.

 • 2010. August 07. at 02:04
  Permalink

  @3aTi3:Valoszinünel azért meet letöröltél minden alkalmazást ami használja.Amugy Meg semmit nem gyorsít rajta.:(

 • 2010. August 07. at 09:55
  Permalink

  Nekem is volt ilyen problemam, azt olvastam hogy a safari beallitasaiban a fraud warningot kell kikapcsolni, illetve hagytam 1x teljesen lemerulni es aztan fullra feltoltottem es allando wifi mellett se merul. Az airplane mod is segitett.

 • 2010. August 08. at 19:29
  Permalink

  @DarkEvil: Azt hiszem ezt félreértetted, ugyanis a perzisztens wi-fi deaktiválásával ÉS a teljesítmény problémákkal foglalkoztam, a kettőnek semmi köze egymáshoz, de ha elolvasod, szerintem egyértelművé válik.

 • 2010. August 26. at 13:49
  Permalink

  nekem a notifications is off, spotlightnál kivéve a pipa, fraud warning kikapcsolva. volt már lemerítve is és újraindítva is párszor. ettől függetlenül gyorsabban merül mint 3.1.2-vel… idegesítő eléggé h 1 napot bír csak ki…

 • 2010. October 29. at 19:12
  Permalink

  nekem lenne egy olyan problémám az itouch-ommal hogy wi-fi hálózatot észlel csak nem tud rácsatlakozni,rossz benne a wi-fi
  tudna vki segíteni?javítható ez?

Comments are closed.