Firefox Home – már csak az Applenek kell rábólintania

Annak idején az Opera Mini megjelenése az App Storeban kisebb vihart kavart – mindenkit meglepett, hogy az Apple beengedett egy böngészőt a saját kis fellegvárába (tényleg: használja valaki még?). Most megint az Applenél van a labda, hiszen egy másik nagy gépes böngésző szeretne bejutni: A Firefox.

A Firefox Home természetesen nem csak egy sima böngésző (ki gondolta volna). Gondolom megkapjuk a böngésző részét is, erről viszont jelen pillanatban nem sokat tudunk – sőt, konkrétan semmit – sokkal többet tudunk viszont arról, hogy miért a Home nevet kapta az iPhone-os Firefox.

A Firefox Home-mal elérhetünk majd az otthoni gépünkről szinte mindent: könyvjelzőket,  jelszavakat, előzményeket, sőt, még az éppen nyitva lévő tabjainkat is, szóval gyakorlatilag szinte mindent. Hiszen minek ismernénk meg újra a webet, ha egyszer már gépen felfedeztük?

Gondoljunk bele, ha az awesome bar tulajdonságait is leszinkronizálja a Touchra, akkor gyakorlatilag azokat a honlapokat amiket már meglátogattunk egyszer gépen, nem kell begépelnünk a teljes URL-t, vagy, ha elfelejtettél valamit megnézni otthon, akkor is pillanatokon belül meg tudod nézni melyik tabon mi van nyitva.

Az egész a Firefox Sync technológiára épül, ami jelenleg egy ingyenes plugin, később majd a Firefox 4 beépített lehetősége lesz – ami egyébként tökéletesen szinkronban tart két különböző gépen lévő Firefoxot is – amit csak ajánlani tudok.

Hogy mi lesz most? Várunk. Az Applenek híresen problémás az elfogadási procedúrája, tehát ugyanúgy lehetnek napok, mint hetek hátra a megjelenésig – ha egyáltalán megjelenik, mert mint a Google óta tudjuk, az Apple nem fél nekiugrani egy nagyobb hírű cégnek sem.

8 thoughts on “Firefox Home – már csak az Applenek kell rábólintania

 • 2010. July 05. at 15:22
  Permalink

  Én (kezdőként) a Safari-t használom az iPod-on. A flash nélküli világ viszont mindig elkeserít. Rövid utánajárassal találam meg a Cloud Browser-t. Az a problémám, hogy csak az amerikai Apple store-ban van benne, így mivel én a magyar “bót”-ba vagyok nem tölthetem le.
  Van lehetőség az amerikaiba is regisztrálni, nincs megkötve, hogy csak egyet használhatok, oda sem kellenek bankkártya adatok? utána visszatérhetek a magyarba?

  Köszi

 • 2010. July 05. at 15:44
  Permalink

  lehet egy készülékre több accountból telepíteni. simán reggelj egy amerikait is. oldalon találsz instruciókat

 • 2010. July 05. at 18:11
  Permalink

  @thingol: az addíg rendben van de már legalább fél éve nincs a választási lehetőségeknél az hogy none úgyhogy más megoldás kell

 • 2010. July 05. at 18:19
  Permalink

  akkor se ha bejelölöd hogy megveszel egy ingyenest mert úgy nekem előjött (nem regisztrálysz hanem keresel egy ingyen gamet és rányomsz h megveszed akk átdob asszem regisztrációhoz és akkor tudsz none-t nyomni)

 • 2010. July 05. at 20:38
  Permalink

  @Destiny: ahogy az pontosan le is van írva… :(

 • 2010. July 05. at 22:38
  Permalink

  @thingol: jaj tényleg bocs cska gondoltam hogy mind1 de látom nem köszi :)

  @Destiny:

 • 2010. July 06. at 14:16
  Permalink

  Már jó rég láttam alkalmazást 1G-s Touchon reklámozni :)

 • 2010. July 09. at 12:51
  Permalink

  majd postoljatok, ha kijon a firefox:)

Comments are closed.