4.0 és a jailbreak mentes élet

Szóval az van, hogy amióta felraktam a 4.0-át, azóta nem törtem fel a készüléket. Mint gondolom a blogból is leszűrtétek, én alapból egy nagyon jailbreak párti ember vagyok – de most kapott az Apple egy esélyt.

Jailbreak után akármit is csinálok, egy idő után nagyon belassul az iPhone. Ez, amíg Touchom volt, nem zavart annyira, mert a programok miután elindultak, már kellő sebességgel futottak, nem igazán zavart, ha a SpingBoard kicsit lassabb (winterboardról és bosspaperről már régesrég lemondtam) – de most már igenis zavar, ha lassú. Lehet, hogy én változtam, lehet, hogy én csinálok valamit rosszul, de néha hihetetlen böszmének éreztem a dolgokat (érdekes, hogy amíg nem használtam pár hétig harmadik generációs Touchot és iPhone 3Gs-t, addig semmi bajom nem volt a sebességgel. A jóhoz könnyű hozzászokni, na).

Nekem aktívabban a jailbreakből két dolog hiányzik. Egyrészt a tört appok telepítése, de mivel nem játszok a készüléken, ezért a két program ami eszembe jut néha, hogy hiányzik az a Gooals és Jaadu VNC. Előbbi helyett most valami ingyenes foci vb-s programot használok, ami bár nem pushon keresztül küldi a gólokat, de akármikor megnézhetem egy mérkőzés állását – vnc-re pedig elég sok ingyenes lehetőség is van, csak egyik sem olyan kiforrott, mint a Jaadu.

A másik, ami határozottan hiányzik, és most nálam az elsőszámű gyári iOS4 hiányossággá lépet elő, az a lockscreen kihasználatlansága. Egyszerűen így nem érzem hasznosnak az iKütyük naptár részét – eléggé macerás mindig elindítani és megnézni, hogy van-e benne valami – hiszen a naptár lényege pont az emlékeztetés, és mi emlékeztetne jobban, mint a Touch leggyakrabban látott felülete? Ezt hatalmas öngólnak érzem, ami szerintem majd az iOS5-ben orvosolva lesz – ha abból indulunk ki, hogy minden főbb frissítés a legnagyobb lukakat foltozta be idáig (2.0 – app store, 3.0 copy-paste, 4.0 multitask). Persze a jelen állás szerint rajtam ez se segítene, hiszen ha ez a funkció ha benne lenne a 4.0-ban, akkor se lenne iPhone 3G-re, csak jailbreak után. Akkor meg ugyanott tartanék, mint most.

A jailbreak-mentes élt azt jelenti, hogy nem, nekem nincsen hátterem és nekem nincs multitaskem se. Próbáltam, nekem friss rendszeren is lassúnak tűnt – igazat adtam az Applenek, ehhez tényleg kevés a 128 mega memória. A következő nagyobb frissítés valószínűleg már meg se fog jelenni iPhone 3G-re és iPod Touch 2G-re.

Lesz ami lesz, megpróbálok törésmentesen élni – aztán majd meglátjuk, mennyire sikerül (valószínűleg amint kézhez kapom az iPad-em, sokkal könnyebb lesz). Ti? Jailbreak? Nem jailbreak? Ha nem jailbreak, mi hiányzik?

29 thoughts on “4.0 és a jailbreak mentes élet

 • 2010. June 25. at 08:06
  Permalink

  Ha lenne 3.gen. 8GB-ra is jailbreak már frissítettem volna iOS4-re és JB, mert én szinte csak játékra használom a touch-ot. Addig marad a 3.1.3 + Spirit, de remélem pár napon belül kijönnek valamivel 3.gen.-ra, mert nagyon kíváncsi vagyok az iOS4-re.

 • 2010. June 25. at 08:07
  Permalink

  Ja még valami. Jó, hogy ismét így pörög a blog és naponta jelennek meg cikkek.

  Hajrá! ;)

 • 2010. June 25. at 08:48
  Permalink

  Hello a réggebben jailbreakelőktől kérnék egy jóslatot hogy szerintetek az mcsek mikor kapnak ios4 jailbreaket?
  köszi

 • 2010. June 25. at 09:41
  Permalink

  thingol! ez a lassulás miatt találták ki a vm tuningot. igaz jailbreak kell hozzá, de attól, hogy elvileg ott van egy cydia, attól még lehet jailbreak bentes életet élni egy jb csomaggal.

 • 2010. June 25. at 10:39
  Permalink

  Sziasztok!
  Ti taasztaltatok olyat hogy az iTouch (2G) a 4.0 óta nagyon durván merül? Egy éjjel annyira lenullázza magát full töltöttségről, hogy be sem lehet kapcsolni. Nincs jailbrake meg semmi, tehát original. Másnál is?

 • 2010. June 25. at 10:49
  Permalink

  háát talán picivel nállam gyorsabban merül de lehet én csak többet nyomkodom most az új frissítés óta.

 • 2010. June 25. at 10:51
  Permalink

  @nagygera: nálam éppen hogy durván bírja esküszöm 3 napja nem raktam fel a gépre és mg midníg bírja pedíg nyüstölöm ezerrel

  ui.: nekem most nincs jb de ha lenne akkor is csak az appsync-et, a glovepod-ot és az sbsettings-et telepíteném eddíg is csak ez a 3 volt

 • 2010. June 25. at 10:51
  Permalink

  @nagygera: Wifi meg bluetooth be van kapcsolva. Mert ios4 alatt alvó állapotban nem kapcsolja ki a wifit.

 • 2010. June 25. at 10:51
  Permalink

  Az első mondat után egy kérdőjelet akartam irni, bocs.

 • 2010. June 25. at 10:59
  Permalink

  ami jb nélkül igazán hiányozna, az a saját ébresztő zene, a volume button extender, és a tört játékok, meg a tört offline angol-magyar szótár, ezért inkább még várok a 2,5gen 8 gigás touchommal, amíg kiadnak egy jb-t.

 • 2010. June 25. at 11:01
  Permalink

  @Artemis: igen, ipad a kézhez vétel után (ha van rá) azonnal fel lesz törve. ez sosem volt kérdés :)

  @Destiny: when it’s done.

  @gerike73: ez az, amiről régen sokat cikkeztek szifonnál? ennyi infobol nem igazán tudok elindulni :/

  akkumulátornál én nem figyeltem meg lényeges változást 4.0 óta, de akkor most figyelni fogok rá

 • 2010. June 25. at 11:05
  Permalink

  Igen be van kapcsolva a wifi…de akkoris elég gáz ha egy éjjel lenullázza magát. Na de majd este kikapcsolom a wifit, és meglátjuk mit csinál :)

 • 2010. June 25. at 14:03
  Permalink

  Ajánlom a Jaadu VNC helyett a teamviewer-t. Én is előszőr azt használtam, bonyolult is volt beállítani… De megtaláltam a Teamviewert, és szerintem sokkal jobb mint bármelyik más VNC-s cucc…

  @thingol: Ma megkaphatom a MobileMail.app-omat???

 • 2010. June 25. at 15:18
  Permalink

  Nekem nagyon gyorsan merül, 4.0 óta… De valószínüleg nálam is a wifi lesz a hibás, mivel állandóan bevan kapcsolva (bár akkor is gáz, hogy nem is használom, de naponta 2x töltöm).

 • 2010. June 25. at 15:25
  Permalink

  hello regiztem egy itunes accot töltöttem le pár gamet és a véleményem az hogy 4.0 nem fogja vissza nagyon még a 2g-s ipodot sem (annyira) egy játék (a skate it) volt ami szagatott de az eléggé főleg a zene a többivel semmi bajom. (amúgy kössz az itunes reges cikket) :)

 • 2010. June 25. at 21:34
  Permalink

  Hát én ahogy átnéztem, hiába a iPod Touch 2G-re 4.0 -jb, a multitasking stb… újítás kimaradása miatt nem sok újítás van benne, a 3.1.3 a legmegbízhatóbb.

 • 2010. June 25. at 21:58
  Permalink

  Engem egyedül a mappák érdekelnének. De sajnos nincs még jailbreak 3.gen Touchra. Aztán így tűkön ülve várakozok.. :( De minden bizonnyal megéri majd várni.

 • 2010. June 26. at 10:59
  Permalink

  Én is megvárom 8Gb-os 3-genre a JB-t. Nekem még Spirit sincs fent, 3.1.2 blackra1n-el használom. De az gázos, hogyha wifit nem kapcsolja ki alvó állapotban, mert nekem éjjel-nappal be van kapcsolva és 2 naponta töltöm átlagban. Kérdés az lesz, hogy megéri-e majd egyáltalán 4.0-t felrakni? Lehet várok majd a visszajelzésekre, hogyha vki bekapcsolja a multitaskingot akkor mennyire terheli le a gépet…

 • 2010. June 27. at 00:16
  Permalink

  multitask

  4.0-n ez a multitask mennyire versenyképes a Backgrounderrel? Melyik a jobb?

  (3.1.2-n teljesen meg vagyok elégedve a Backgrounder-rel, pl kapasbol nem csak a frissitett progikat lehet háttérbe tolni, hanem mindent, vagy: én döntöm el, hogy kilépek a progiból, vagy háttérbe tolom, nem egyből háttérbe tolja(bár a 4-esnél abszolut nemtom hogy mi történik). aki mind2-t használta lécci irja le, hogy melyik a használhatóbb! kössz!)

 • 2010. June 27. at 00:26
  Permalink

  @tom: multitask jó. Lassítja a gépet, de nem jobban, mint a backgrounder. Viszont a hátteres cumó iszonyat szívja az energiát…

 • 2010. June 27. at 01:04
  Permalink

  @DarkEvil:
  sebességgel nincs baj (3G Touch), áramot meg a Backgrounder-rel is szivja, szoval ez eddig nem nagy kulonbseg, de pl

  hogy mondod meg iOS4-en egy proginak, hogy “te most fuss háttérbe!”, vagy “belőled most ki akarok lépni.”?
  közben meg is találtam a választ: http://arttrap.com/node/398
  -ami mellesleg nagyon nem tetszik! :(

  kövi kérdés: kiiktatható-e az Apple féle multitask a (teljesen) 3. generációs iPod Touch-on? Mukodik-e a Backgrounder ugyanott (iOS4 alatt)?

 • 2010. June 27. at 10:14
  Permalink

  Ipod Touch 2G 8gb-m van. Már jailbreakeltem, de beállítottam a hátteret is, mert nem tudtam, hogy ennyire visszafogja a touchot. Hogyan lehet a háttérképet kiállítani? Újra le kell futtatni a jailbreaket, vagy csak egy fájlt át kell irni és respringet nyomni és kész is.

 • 2010. June 27. at 10:17
  Permalink

  @tom: nem lehet kikapcsolni és a backrounder-t lehet futtatni de minek ha ott az apple féle? (mondjuk az eléggé hülyén van megoldva)

  @Peti95: elvileg a beállításoknál kéne lennie hogy enable wallpaper de ha nincs akkor futtasd újra a jb-t

 • 2010. June 27. at 11:53
  Permalink

  @tom: Ha a 8GB-os 3. generációs iPod Touch-od van, akkor kiiktatható, mivel alapból benne sem lesz. Ha nagyobb, akkor nem.
  Egyelőre nem megy a backgrounder 4.0 alatt.

  @Peti95: Restore, majd újra jailbreak. Nem nagy cucc.

 • 2010. June 27. at 16:01
  Permalink

  @DarkEvil: Nem kellett Restore-t nyomni, mindenem megmaradt, csupán újratettem a jailbreaket.

 • 2010. June 27. at 22:24
  Permalink

  Én is Jailbreak-elve használnám … Csak a iOS 4.0 hoz nincs még 3G 32GB-osomhoz … :/ mondjuk az iTunes-t se értem mert össze vissza müködik … csomo zenémet nem teszi fel :/ De az iPod Touch-on nekem is nagyon fontos a játék zene wifi meg video nézés :D

 • 2011. April 18. at 20:44
  Permalink

  @tom: ha valaki még olvassa:
  Ki lehet kapcsolni az iOS 4 féle multitasot egy kis plist buherálással. Menj SSHval vagy iFilelal a system/library/coreservices/springboard.appbe. Keresd meg az “N18AP.plist” fájlt. Nyisd meg egy plist szerkesztővel, vagy iFile text viewer. Keresd meg azt a sort, ahol a “multitasking” van, és alatta a truet írd át “false”-ra. Ezután egy respring, és kész.
  ui.: nem biztos, hogy “N18AP.plist”-t találsz, de ehhez hasonló betű, szám kombinációs plist fájlt kell keresni.
  ui2.: tesztelve iTouch 3G 32 gb

Comments are closed.