Újra és újra…

Sajnos úgy tűnik, időről időre elő kell venni a dolgot megint, mert ha nem, akkor rengeteg, de tényleg, regeteg kérdést kapunk kommentben és e-mailben ezekről, és ha ezzel lehet csökkenteni kicsit ezeknek a számát, akkor üsse kavics, megéri azt az egy bejegyzést pár havonta…

Tehát a jelenlegi legfrisebb firmware a 3.1.2, ezt jailbreakelni ez a post segítségével lehet, ha harmadik generációs a készüléked (vagy csak második generációs, de már az új gyártási technológiával készültek), akkor még csak tethered jailbreak van rá.

A tethered jailbreak annyit jelent, hogy minden egyes újraindításnál le kell futtatnod egy blackra1n nevű programot a gépeden (persze előtte a Touchot rá kell dugni), ahhoz, hogy be tudjad kapcsolni. De aggodalomra semmi ok, általában egy Touchot hetekig, sőt, tovább nem szoktak újraindítani, így ez nagy valószínűséggel csak abban a nagyon extrém szituációban lehet gond, ha lemerül, vagy ha valamiért lefagyasztottad.

A jailbreak önmagában még nem egyenlő azzal, hogy tudsz rá tört programokat telepíteni, ahhoz még kell egy kicsit alkotni, ehhez ez a bejegyzés nyújt segítséget.

Ha valami nagyon nem megy, akkor egy témához tartozó bejegyzésben, vagy a kérdezz-felelekben tehetsz fel kérdéseket, de ha valahova oda nem illő helyre írod, akkor a kérdésedet törölni fogjuk, sőt, ha ezt többször is megcsinálod, akkor tiltólistára fogjuk rakni a neved és a mail címed is (erre még csak 1-2 példa volt a blog majdnem másfél éves történelme során). De ha nem kapsz választ, az nem azt jelenti, hogy pikkelünk rád, és nem akarunk válaszolni, hanem vagy azt, hogy nem tudunk válaszolni, vagy már írtunk a problémáról, és nem akarjuk ismételni magunkat, ergo mielőtt kérdeznéd használd a keresőt, mert ha mindig mindent leírnánk újra, az nem csak nekünk, nektek is nagyon unalmas lenne, higgyétek el…

Ha úgy érzed, hogy neked erre nincs se időd, se tudásod, akkor a szoftveres javítás keretein belül vagy megcsináljuk helyetted, vagy segítünk megcsinálni. Ha azonban valaki otthon, egyedül próbálkozik az oldal leírásai alapján, akkor mi ezért felelősséget nem tudunk, és nem is akarunk vállalni.

Köszönöm a figyelmet.

4 thoughts on “Újra és újra…

 • 2009. December 06. at 21:51
  Permalink

  nekem 2G-m van, de honnan kéne tudnom hogy melyik gyártósór gyártotta?(milyen gyártási folyamat)

 • 2009. December 09. at 16:02
  Permalink

  Sziasztok!

  Azt szeretném kérdezni, hogy egy iPhone 3G-t is lehet ez alapján függetleníteni, vagy azt máshogy kell? És ha igen, tudna nekem egy linket adni ahol leírják, nagyon megköszönném!

  Üdv!

Comments are closed.