Jailbreak developement

Csak egy kis összefoglalás.

Ugye, ha jailbreakről beszélünk, akkor mindenkinek a Dev-Team jut eszébe, mint az úgymond hivatalos jailbreak csapat. A nevükhöz fűzüdik a többek közt a Redsn0w (jailbreak, és unlock program), a Yellowsn0w (unlock), az Ultrasn0w (unlock) és a PwnageTool (custom ISPW-k készítése). Jelen pillanatban az iPod Touch 3G, és a gyárilag 3.1-el rendelkező iPhone 3G S-en kívül az összes eszköz jailbreakelhető az általuk készített programokkal. Sosem fogadnak el semmilyen “támogatást” (de rossz szó, de hirtelen nem jutott eszembe más a donationre), és csapatként dolgoznak. Egyes információk szerint MuscleNerd jelenleg dolgozik a PwnageTool legújabb verzióján, hogy az Windows kompatibilis legyen.

Nemrég jelent meg egy konkurens csapat a Chronic Dev, mely állítása szerint már tudja, hogy kell jailbreakelni az új iTouch 3G-t, és dolgoznak rajta, de egyelőre semmi konkréttal nem tudnak/tudtak szolgálni. A negatívum a csapattal szemben, ami miatt a Dev-Team ellenzi is, hogy Ők bizony vállalták, majd akkor kezdenek el érdemben is alkotni, amint kellő támogatást kapnak ($299), hogy vegyenek egy iTouch 3G-t. Tőlük ezen kívül semmilyen információt nem kaptunk, volt egy kis nézeteltérésük GeoHot-tal is, de ez később megoldódott, miszerint GeoHot rájött, hogy elnézett valamit, és messze nem tartanak ott, ahol Ő. Nevükhöz fűzhető a GreenPois0n (iPot touch 3G jailbreak).

GeoHot: Talán Ő az, akit olyan névvel lehetne illetni, hogy a jailbreak atyja. Az összetűzési rendszeresek a Dev-Team-mel, de tagadhatatlan tény, hogy aminek nekifekszik, azt véghezviszi, és előrébb jár bármelyik jailbreak csapatnál. Jelenleg állítása szerint már megvan az exploit, amit kihasználva az összes készülék, mégha ha 3.1-et is tartalmaz, jailbreakelhető. Ha lehet hinni Neki, akkor 2 nap, és jön a mindent vivő jailbreak. Nevéhez köthető a PurpleRa1n (iPhone 3G S jailbreak).

iH8sn0w: Nem tiszta, hogy honnan jött, ki is Ő, de egy biztos, jelenlegi állítása szerint Ő is készül a jailbreakkel. Ám de jelen pillanatban Ő az egyetlen, aki 3.1 alatt ki bírja olvasni a készülékből az ECID SHSH-t. Ez az iPhone 3G S userek számára fontos, hisz enélkül a downgrade lehetetlen. Ez volna az iREB program. Az Ő általa promózott, és a jövőben használható program a SnowBreeze nevet viseli. Ez igazából nem lesz más, mint egy a Windowsra portolt PwnageTool. Ő is támogatást vár el a munkájáért.

10 thoughts on “Jailbreak developement

 • 2009. October 07. at 17:34
  Permalink

  azért geohotnál eléggé messzemenő következtetés szerint a jailbreak atyja – tulajdonképpen idáig nem sok mindent tett le az asztalra, csak iPhone 3Gs jailbreaket és kész – tény, hogy eléggé zsenigyanús a gyerek, de pont ezaz, nagyon gyerek még: ezt bárki, aki követi twitteren, észreveheti azonnal.

  mindazonáltal egy nagyon jó összefoglaló.

 • 2009. October 07. at 18:10
  Permalink

  @thingol: Dev-Team előtt jailbreakelte az első iPhone-t. Ilyen szempontból szerintem maga a tény, hogy a jailbreak atyja elég egyértelmű. Plusz még olyan, hogy a Dev-Team az Ő általa talált exploit alapján készítette el a Yellowsn0w-t is alátámasztja ezt. De vannak olyan pletykák is, miszerint az első iPhone-ját, amit függetlenített elcserélte egy Nissan 350Z-re :) Egyébként meg valóban zsenigyanús, és igaz, még fiatal, hisz ’89-es születésű.

 • 2009. October 07. at 19:13
  Permalink

  @adi: Nem akarlak elkeseríteni, de a Wikipedia nem egy megbízható, hiteles forrás. Ezzel nem azt mondom, hogy hazugság ami ott van, vagy hogy nem igaz minden, ami ott van, csak azt, hogy nem feltétlen kell elhinni mindent.

 • 2009. October 07. at 19:22
  Permalink

  @DarkEvil : Nyilván mivel mi felhasználók töltjük ki tartalommal, de ha olvastam és te leírtad akkor már a jövőbeni kételkedők ellen lehivatkoztam.;)) bocsi

 • 2009. October 08. at 07:02
  Permalink

  Én 1.1.4-nél csöppentem bele ezekbe a dolgokba, akkor még a Zibri és a Dev Team volt hasonló dráma (Zibri ideoda pofázott mindenféle hülyeséget, lényegtelen), és én már akkor is Dev Team által kiadott JB-t használtam.

  Aztán jött a 2.0 és a Dev Team szerintem azóta egyértelműen a jailbreak atyaúristen – nem csak, hogy viszonylag gyorsak, de nagyon megbízhatóak is, ami szerintem többet ér, mint, hogy néha feltűnik valaki és megváltja a világot :)

 • 2009. October 08. at 14:43
  Permalink

  amúgy én úgy tudom (és a wikipedias link is ebben erősített meg), hogy ő inkább az unlockot csinálta meg anno az első generációs iPhoneon, és nem magát a jailbreaket, de javíts ki nyugodtan, ha tévedek, nem vagyok benne biztos

 • 2009. October 08. at 14:57
  Permalink

  @thingol: Én nem Wikipedia szerint, de azt olvastam, hogy a Dev-Team-re berágott, hogy basznak kiadni a jailbreak-et, és megcsinálta a yiPhone-t, ami előbb jött ki, mint a ZiPhone. De ezen felesleges vitatkozni :)

 • 2009. October 09. at 16:48
  Permalink

  egyébként jó összefoglaló!

Comments are closed.