blackra1n

Szóval végül GeoHot lett az első, ahogy ígérte is, tehát a GeoHot féle jailbreak, a blackra1n, már elérhető, és letölthető a blackra1n.com -ról. Én most updatelem az iPhonet 3.1.2-re, szóval az én tapasztalataimat olvashatjátok majd, remélem nem lesz vele semmi különösebb gond. Jelenleg tíz óra harminckét perc van, és updatelek.

Ha nektek van bármi tapasztalatotok, osszátok meg nyugodtan. Különösképpen egy iPod Touch 3G-nek örülnénk, hogy azzal is működik-e tökéletesen.

 • 10:45: na, 3.1.2-n vagyok, de a blackra1n nekem nem működik, berak recovery módba, és onnan ennyi: nem hajlandó semerre se menni. De ezen a gépen valamiért a redsn0w sem működik, most megpróbálom laptopon is, hátha.
 • 11:52: Oké, szóval beigazolódott a gyanúm, hogy update-tel semmiképp nem megy, mindenképp kell neki a teljes restore – ami viszont nem működött, először 1601, utána 1602-es hibával szállt el – mint kiderült, az volt a baj, hogy nyitva volt a blackra1n (finished statussal). Bezártam, most restorolódik. Egyelőre elég nagy a szopás vele, de ezt magamnak köszönhetem, hogy lusta voltam és updatelni akartam :)
 • 11:58: Teljesen szűz oprendszeren próbáltam, berakja recocery módba – és ennyi. Nekem nem esik a fekete eső. Basszameg. Nálam tehát nem működik a blackra1n, de különösebb gondom sem akadt belőle, csak annyi, hogy frissítettem, viszont a recovery módból egy force reboottal ki lehet szedni a készüléket akármikor. Most próbálkozok tovább appuloha1l-lel.
 • 12:09: Erről viszont kiderült, hogy fake, először is a törést megint Safariból akarták csinálni (jailbreakme.com!) – de a fájl három karaktert tartalmaz. SDF. yey.
 • 12:16: Mikor épp raktam vissza a telefont a gépre a laptopról, észrevettem, hogy valami nem kóser a kábelemmel (lejött a szigetelés a gép felé eső végén). Még jó, hogy két kábelem van, nosza, elő a másikkal, blackra1n, és ezúttal sikerült. Asszem mégis fekete esőre ébredtem ma.

158 thoughts on “blackra1n

 • 2009. October 18. at 09:50
  Permalink

  @Gargabacsi: ha windowsod van, akkor iTunes->Shyift gomb lenttartása mellett kattints a Restore-ra, és tallózd be. És kész is :) Mac alol is ugyan ez, csak nem shift, hanem nemtommi :S

 • 2009. October 18. at 11:51
  Permalink

  ÓÓ vki csinálja már meg a JB-t 3G 8giásra taccsokra!

 • 2009. October 18. at 14:52
  Permalink

  @Thende: Köszönöm, valahogy sikerült!

 • 2009. October 20. at 20:22
  Permalink

  @Thende: Szia! Megcsináltam ugyanazt, amit Gargabacsi-nak javasoltál. Pontosabban annyi különbséggel, hogy nem aktivált változatot raktam föl, mert másutt ezt javasolták. Viszont most nem tudom sem aktiválni, sem használni a telefont, sem pedig másik (mondjuk aktivált) verziót fölrakni. Van valami ötlet arra, hogyan tudok ebből kimászni?

 • 2009. October 25. at 11:59
  Permalink

  Sziasztok!

  Nekem Iphone 3G van. Felraktam a 3.1.2-t de nem sikerült felrakni a blackra1n-t sokáig, de most már megvan a megoldás. Az volt a bajom, hogy berakta itunes-os csatlakozásba és nem jött be geo képe, DFU-ban maradt.

  MEGOLDÁS: Mikor DFU-ban marad akkor egy force restore,(home+power tart) majd bekapcs és újra elindítani a blackra1n-t. Nekem bejött és nagyon sokat szívtam vele. Remélem segítettem!

Comments are closed.