Application icons

Minden alkalmazásnak, ami megjelenik az AppStore-ban, olyan szép lekerekített effektezett ikonja van. Azonban azt (gondolom) kevesen tudják, hogy ezt nem kell elkészíteni a játék fejlesztőjének (mármint az effektezést), csak simán szükség van egy egy “egyszerű” jpg-re, és az iPod/iPhone ezt fogja és lekerekíti megeffektezi.

Na mármost engem az érdekelne, hogy tud-e valaki olyan programról, vagy előre elkészített PSD-ről, amibe elég csak be kell illesztenem az adott képet (Amit bárki kinyerhet könnyen bármelyik telepített alkalmazásból SSH-n keresztül), és elkészíti Nekem szépen az effektezést, mintha csak az iTunes-ból emeltem volna ki az adott alkalmazás ikonját.

Bárki aki tud ebben segíteni, annak nagyon hálás lennék.

Update: A kérdésemre találtak megoldást. Köszönöm Nekik :)

21 thoughts on “Application icons

 • 2009. August 01. at 12:04
  Permalink

  Megoldható, bár alapvetően nem egy bonyolult művelet. Ma késő délután/kora este csinálhatok egy tutorialt… Aztán ha gondoljátok, ki is lehet tenni.

 • 2009. August 01. at 12:49
  Permalink

  @Thende: Amennyiben 100%-ra ugyan azt az effektezést adja vissza egy tetszőleges képre, akkor ok :)

 • 2009. August 01. at 13:01
  Permalink

  Glossy+kis árnyék alul… 57×57 px… Vagy tudsz mégvalamit amit nem írtam? :)

 • 2009. August 01. at 13:36
  Permalink

  @Thende: Ezt én is meg tudom csinálni, de nem lesz 100% olyan. PSD-ben én is tudok ügyeskedni. Úgy érzem vagy nem jött át a posztban amit akartam, vagy csak Neked nem jött át, de azért köszi… (Am. nem 57×57, hanem 60×60, de méretfüggetlen megoldásra gondoltam)

 • 2009. August 01. at 13:39
  Permalink

  Lehet, hogy csak nekem nem jött át… Kicsit szét vok csúszva. Nomindegy…

 • 2009. August 01. at 16:48
  Permalink

  @Benjamin: Igazán használható válasz volt :D Szerinted nem ez volt az első? Ha tényleg tudsz használhatóbbat, akkor szolgálj linkkel, minthogy beírod hogy “google”. A köv. válaszod meg ne deviantart legyen :D

 • 2009. August 01. at 17:45
  Permalink

  @Thende: Nem, épp lenne az, hogy ha saját téma miatt kéne, sem kell, hogy leeffektezzem, mert amint “beleimplantálom” a témába, elég egy 500×500-as kép, a többit az iPod megteszi helyettem. Csak simán le szeretném gyártani már egy-egy meglévő alkalmazás ikonkját olyan szépen leefektezettben, hogy pl. itt a blogban bele tudjam impantálni egy-egy játék bemutatásánál, stb.
  Remélem így már érted, hogy konkrétan mit szeretnék… Nem egy ikont akarok készíteni, ami úgy néz ki, mintha iPhone-on látnám, hanem ha már megvan egy kép, ami az adott játék ikonját képezi (– link –), akkor azt anélkül, hogy egyenként kelljen vele babrálnom, leefekteznem, lemaszkolnom mindet, csak egy kész PSD mintába beilleszteni, vagy akár jó Nekem bármilyen online megoldás, ami elkészíti Nekem. Így már érthetőbb? :)

 • 2009. August 01. at 18:28
  Permalink

  Így már teljesen :)

 • 2009. August 01. at 19:14
  Permalink

  @DarkEvil: Írtam egy pár oldalt neked csak vaamiért Spam-be rakta:S Ott meg tudod nézni őket:D

 • 2009. August 02. at 00:11
  Permalink

  @Thende: Néztem én is, de amiket eddig szerkesztgettem, az mind 60×60-as volt, azért gondoltam :)

 • 2009. August 02. at 09:54
  Permalink

  de ilyet am photoshopban nem úgy lehet csinálni, hogy egy psd-d van ésa abba belerakod a képet és jó. Actions palettán fel kell vcenni ahogy megcsinálsz egy képet, és egyszerűen elmented a fájlod az asztalra. Innen fogod a képed ráhúzod az action fájlra, és a ps elindul magától megcsinálja, lementi másnéven a másik mellé és kilép :D

 • 2009. August 02. at 10:30
  Permalink

  @ToMzorz: Tisztában vagyok azzal, hogy hogy működik a PS, de most nem az volt a kérdés, hogy hogyan tudom ezt én megcsinálni, hanem, hogy létezik-e már rá kész megoldás…
  Egyébként meg, ha olvastad a bejegyzést, ill. az utolsó kommenteket, észrevehetted, hogy már találtak rá kész megoldást :)

 • 2009. August 02. at 11:24
  Permalink

  Igazából off, de talán ide is elfér.

  iTunes-ban a Library-ban ugye 3 nézet közül lehet választani, én a középsőt használom, ami végülis ikonokként mutatja az album artwork-öket. Ha viszont a ‘Genre’ fülre megyek, akkor nem az artwork-öket jeleníti meg, hanem minden stílusnak van egy egyedi “beépített” képe. Legalábbis azt hittem, hogy mindnek van, amit a stílusnál egyébként be lehet állítani. A legtöbbel nincs is semmi baj (alertanive, electronic, hip-hop, pop, rock, soundtrack) viszont a drum&base és a hawaiian stílusnak nincs egyedi képe, azt mindig egy artwork-kel jelöli az iTunes.

  Végülis az érdekelne, hogy megoldható-e vajon, hogy PS-sel megcsinálom ezekenek a hiányzó stílusoknak a képeit, aztán be tudom-e valahogy úgy importálni az iTunesba, hogy ezeket majd használja.

  Remélem érthető volt, ha nem, akkor jön majd a képes illusztráció. :)

 • 2009. August 02. at 16:05
  Permalink

  @cpc84: Nem erre gondoltam, de köszi, már egy ideje megvan rá a megoldás!

Comments are closed.