Pandemonium teszt

A Pandemonium neve mindezidáig a PSX-es ugrálós arcade játékot jelentette számomra. Ez most sem változott, mindössze a platform.

Az eredetileg 1996-ban kiadott játék Lyr varázslatos földjére kalauzol bennünket, ahol két vicces (??) hősünkkel, Nikki-vel vagy Fargus-szal küzdhetjük magunkat végig viszonylag sokszinű. de egy idő után unalmassá váló pályákon.

A játékmenet teljes monotonitással bír, nincs lehetőségünk alternatív lehetőségekkel végigjátszani a programot, ugyanis a pályák sacc 1-2 méter szélesek lehetnek, így csak előre- és hátramenet (de minek?) lehetséges, eközben felhasználva képességeinket a különböző akadályokon, és ellenségeken. Ezt a kijelző jobb alsó sarkában lévő A (ugrás, duplaugrás Nikki-nél), B (feltöltődés után fegyver) illetve C (Fargus állandó fegyvere) gombokkal tehetjük meg. De a legyilkolandó szörnyek kimerülnek néhány buta rákban, gnómban, sebző buboréknövényben, melyeket viszonylag könnyű szerrel elintézhetünk (akár ugrálással). Ezen kívűl dinnyék, útkihagyások, sziklák, és velünk egyszerre ugráló törpök keresztezik utunkat, de ha az embernek sikerül az igen egyszerű rendszerre rájönnie, szinte már végig is vitte a játékot, mely tartalmazza az eredeti szoftver összes szintjét.

A grafika 2.5 dimenziós (habár az AppStore 3D-snek írja), ez annyit jelent, hogy fixált kameraállásokból követhetjük az eseményeket, ebből kifolyólag nincs lehetőségünk egyéb szögekből látni a tereptárgyakat, mindössze egy zoom opció lehet segítségünkre. Kinézete megegyezik az eredetivel, ami nem rossz (ahhoz képest, hogy 13 éves), de láttunk már sokkal szebbet iTouch-on. A hangok igencsak idegesítővé tudnak válni, minden zene és effekt pár másodperces loopokon alapul, ez leginkább egyes ellenfeleinknél, illetve a borzasztó háttérzenéknél nyílvánul meg. Éppen ezért nem éri meg a hangokkal fogyasztani a touch aksiját szvsz.:)


Összefoglalóként a Pandemonium portként nagyszerű, de mai szemmel nézve gyenge közepesen muzsikál. Leginkább azon gyermekkel vagy kistestvérrel rendelkezőknek ajánlanám, akik egy kis nyugalom érdekében BÁRMIT megtennének.

Pro:
-sok pálya
-jó port
-retro grafika
-viszonylag olcsó ($4.99)

Kontra:
-túl retro grafika
-idegesítő hangok és zenék
-elavult játékmenet

APPULO.US

APPSTORE

ÍRTA:

Lil’ Prophet

One thought on “Pandemonium teszt

  • 2009. May 18. at 18:02
    Permalink

    4,99-et nem feltétlen tenném a Pro részbe…

Comments are closed.