Vendégblogger: iBluetooth: Ipod Touch 2G támogatás – írta Dr!fter

Az iBluetooth egy program amivel bluetooth-on keresztül fájlokat lehet telefonok között küldeni. Ez azonban még csak az iPhone-on megy, de MeDevil szeretne a 2.0-ás iBluetooth-ba egy iPod Touch 2G támogatást beleépíteni.

Mivel az iPod Touch 2G-nek van Bluetooth-Chip-e, és az új 3.0-ás szoftverrel, ami a nyáron fog elérhetővé válni, az Apple is engedélyezi fogja a chip-et. Tehát elég valószínű, hogy az iBluetooth 2.0-t is a nyáron teszik elérhetővé.

Forrás: http://touch-mania.com/2009/04/17/ibluetooth-20-mit-ipod-touch-2g-support/

17 thoughts on “Vendégblogger: iBluetooth: Ipod Touch 2G támogatás – írta Dr!fter

 • 2009. April 28. at 23:37
  Permalink

  Ha kijön a 3.0, akkor valószínűleg már gyári támogatásként is benne lesz a Bluetooth féle fájlküldés, stb.

 • 2009. April 29. at 08:06
  Permalink

  én azt azért kétlem, hogy Touch-on is lesz ilyen :) de a remény hal meg utoljára!

 • 2009. April 29. at 12:35
  Permalink

  szerintem se nagyon lesz touchhoz bt-os fájlküldözgetés, esetleg bt headset kompatibilitás – erre szükség is lenne, ugyanis ezt kihasználnám.
  nem úgy, mint a fájlküldést: telefonon is ha 3-6 havonta használom a bt-ot, akkor se olyan életbevágóan fontos dolgokra.
  de ha mégis lenne fájlküldés a touchon, akkor a zeneküldés alapból nem lesz engedélyezve. így esetleg notesokat, maileket, képeket, contactsokat küldözgethetünk vele másik touchnak, vagy szifonnak, ill. különböző készülékek csatlakoztatása.

 • 2009. April 29. at 13:10
  Permalink

  ne felejtsétek el, hogy a BT a multiplayer-es játékoknál (BT-n megtalálja majd csinál wifin ad-hoc hálózatot) is _eszement_ fontos lesz/lehet majd.

 • 2009. April 29. at 14:13
  Permalink

  Nekem fent van a legutolsó verziója 3.0-s szoftvernek (természetesen iPod Touch 2G-ről van szó :)), próbáltam már használni BT-t, de egyelőre aktiváláson kívül nem sok mindent sikerült elérnem vele. Nem lát se mobiltelefont, se szgépet és fordítva is csak ugyan ez tudom elmondani. Tehát elég valószínű, hogy korlátozva lesz bizonyos funkciókra (szerintem csak multiplayer játékokhoz lehet használni majd iPodok között, de ez csak saját vélemény)

 • 2009. April 29. at 16:17
  Permalink

  @shaark: Nálam tökéletesen látott több telót is a 2g-s táccsom :]

 • 2009. April 29. at 16:45
  Permalink

  @Árpi: Ne szívass :D Remélem nem hardware hiba… Megvárom végleges verziót az új OS-ból, ha továbbra se műxik megyek szervízbe és megpróbálok szerezni egy új karcmentes iPodot garanciával :D

 • 2009. April 29. at 17:00
  Permalink

  @shaark: hát előtte nem is igazán tudnál, mert egy hivatalosan be sem jelentett (aki emlékszik, anno a 2g bejelentésénél szó sem volt bt-ről, azt úgy tudtuk meg utólag, non-apple forrásból) alkatrész nem hivatalos módon nem megfelelően működik egy nem apple által kiadott programmal nem igazán tartozik bele a garanciába. szerintem. de egy próbát megér :) (nem)

 • 2009. April 29. at 18:20
  Permalink

  @thingol: Minden teljesen legális, mivel az Apple által kiadott iPhone OS-t telepítettem az ipodon, ami legális úton aktiválva is van (nincs semmi jailbreak). Valamint a BT-t el is lehet indíteni, megjelenik a jobb felső sarokban az ikonja, csak nem böngészhető a készülék (de lehet, hogy van még valami korlátozás a szoftverban, mivel, hogy beta, ami nem engedi. Az Apple-nél sose lehet tudni… És még nem nagyon jártam utána dolgoknak ezügyben).

 • 2009. April 30. at 09:08
  Permalink

  szerintem a beta fw csak a beta testereknek/developereknek van, de igazad van, legálisnak legális, ezt benéztem, bocsi (=

 • 2009. May 02. at 13:23
  Permalink

  Nagyon remélem lehet majd küldeni/ fogadni zenét, más egyéb adatokat is. Nekem tökéletesen megfelel egy nem hivatalos Bluetooth progi is, csak működjön.
  meg ha már a 3.0rendszeerről van szó, remélem lesznek benne újítások, kiegészítések, amik gyárilag lesznek benne, pl a Beállításokban, hogy jobb- bal fülhallgató szóljon hangosabban.

  @shaark: @Árpi: Én is nagyon szívesen kipróbálnám a 3.0 bétákat, de én nem fizettem be, szal nekem nincs semmilyen accountom a fejlesztéshez, teszteléshez. Ha esetleg tudnátok adni egy linket, hogy honnan tudnám letölteni… ;) Természetesen nekem is 2G-s touch-om van.

 • 2009. May 02. at 14:52
  Permalink

  “Természetesen nekem is 2G-s touch-om van.” – ez tetszik. lassan alap :D

 • 2009. May 02. at 15:01
  Permalink

  Hát fájlküldés mellett olyanra gondoltam, hoyg sima olcsó mobil netjét bluetooth-on megosztod (sonyericssonba lehet alapból) és mondjuk touch tudná használni. (sőt megoldató telefon irányításának átvétele is-> sms, telefon)–> Telót berakod farzsebbe alő se kell venni és bluetoothal csinálsz 60k-s touchból 150k-s iphone-t :D

 • 2009. June 21. at 10:31
  Permalink

  Nekem sikerült párosítani az ipod a sonyercssonommal de ott akadtal el hogy küldeni nem tok semmit…pedig a párosításnál felismeri mind a ketőő egymást de ha küldeni akarok akkor a telefon már találja az ipodot…Tud valaki mondani valamit hogy ez mért lehet?
  Előre is köszönöm

 • 2009. July 16. at 20:44
  Permalink

  cydia-rol felraktam a 2G-s, 3.0-as firmware-u podomra az 1.0.8.1-es bluetooth verziot, de inditasnal hibat dob:

  Unable to start the stock, please try restarting the application, if the problem persist, try rebooting the device.

  uninstallaltam, ujra felraktam es detto.
  mi lehet a problema?

 • 2009. September 03. at 21:13
  Permalink

  nekem az lenne a kérdésem, hogy akinek működik a bluetooth az mondja már el nekem légyszives, hogy melyik verzió a jó ipodra :D, mert nekem eddig nem nagyon akart összejönni.

  Köszi!

Comments are closed.