Assassin’s Creed – Altaïr’s Chronicles

2 napja jelent meg a címben említett játék, valószínűleg mindenki tudja, hogy melyik játék is ez, sőt a legtöbbötök már PC-n, PS3-an, vagy XBOX360-on játszott is már vele. Úgy érzem, hogy miután megvettem és játszottam már vele egy olyan órát – fél órát, megérdemelne ez a játék egy rendes elemzést.


Intró: Ez nagyon el lett találva; Egy közel 1 perces összeállítás az AC-ből, igaz nem az iPhone/iTouch-ból kivágott jelenetekkel, de nagyon szépre sikerült. Aki végignézi, garantáltam meghozza a kedvét a játékra.

Grafika: Fura erről beszélgetni egy iPhone esetén, de sajnos kell, mivel nem egy olyan játék van az App Store-ban, ami jó játék lenne, de nagyon gagyi grafikával rendelkezik, épp ezért ha valaki lekoppintja és megcsinálja szebben, akkor máris jobban fog elkelni a játék (Erre konkrét példám is van, de csak egy későbbi bejegyzésben fog előjönni). Szóval az Assassin’s Creed grafikáját tekintve szép is, meg nem is. Én, aki játszottam már X360-on Full HD-ban a játékkal, kicsit bántották a szemem a pixelek, a kidolgozattlanság, azonban az átlaghoz képest szép. Nem a legszebb játékokhoz sorolnám, de mindenképpen kiemelkedik a tömegből.Assassins Creed #02.

A színeket szépen használták a készítők, mindig sikerült visszaadniuk az adott helyszínhez-, az adott jelenethez tartozó érzéseket, így ezzel nincs is gond. Ami fontos, hogy én grafikai bugokkal nem találkoztam. Ha mondjuk egy 5-ös skálán kéne osztályoznom, akkor egy 3,5-et kapna. Grafika: 3,5/5

Irányítás: Na ez már nagyon vegyes érzelmeket hozott elő belőlem. Mert egyrészt nézni kell, hogy használható-e az a kezelői felület, amit a játék mellé gyártottak, másrészt azt is figyelembe kellett vennem, hogy egy igen összetett és bonyolult játékról van szó. Összességében csak szokás kérdése. Nem lehetetlen kezelni, de én a karakter mozgásán még csiszoltam volna, hogy ne feltétlenül úgy cselekdjen, ahogy én mozgatom (tehát durva mozgások -> dúra irányváltoztatás, hanem mondjuk mikor pl. fel szeretnék mászni egy létrán, akkor az ne fél percig tartson, mire nagy nehezen odairányítom, hanem próbáljon meg rá állna, mikor már ott vagyok mellette és szerencsétlenkedem). Összességében ez utóbbi hibától eltekintve 4/5.

Hangok: Azt hiszem ebben nem lesz mit részletezni; Zene: OK, Hangok: OK, Beszéd: OK. Pont minden megfelelő. 4/5

Játékélmény: Ha csak annyiból állni, mint amire mindenki egyből gondol, akkor nem adna nagy élményt a játék. Ezt próbálták színsebbé tenni az átvezető animációkkal (Ötletes, igaz nem valami részletgazdag, de Nekem 100%-osan bejön), vagy különböző minijátékokkal (PickPocket, vagy éppen az Interrogation – kihallgatás). Számomra visszaadta azt, amit úgy érzem, hogy vissza kell adni a játéknak. 4/5

Történet: Elérkeztünk a játék gyenge pontjához. Ugye a történet nem lehet ugyan az, mint a PC-s (PS3, X360) verziókban, így valami hasonszőrű, se füle se farka story fogad minket. Ez eléggé el tudja venni az

A kihallgatás mini-játék

ember kedvét. 5 mondatos párbeszédek, 0 történet, és gyakorlatilag foggalmad sincs, hogy mibe csöppentél bele, mit miért csinálsz, stb. 2/5

Összesítés: Ha az összképet nézzük, akkor a játékot a jelenlegi árért (9,99$) senkinek nem tudom ajánlani, tipikusan az a játék az, amit már sajnálok, hogy megvettem. Ha mondjuk lemenne olyan 4,99$-re, akkor már bátran ajánlanám mindenkinek, de addig is csak vagy (szégyeld magad és) töltsd le, vagy a nagyon hardcore fanok meg is vehetik. Összpontszám: 3,5/5 (Ha az ára lejebb menne, lenne az 4/5 is).

Figyelem: Az alábbi felsorolás teljesen a saját véleményem tükrözi, emberből vagyunk, lehet valaki másnak sokkal jobban fog tetszeni, lehet valaki még az én véleményemnél is szörnyűbb állásponton van. NE AZ ÉN VÉLEMÉNYEM ALAPJÁN DÖNTSD EL, HOGY LETÖLTÖD VAGY SEM!!!

20 thoughts on “Assassin’s Creed – Altaïr’s Chronicles

 • 2009. April 24. at 12:35
  Permalink

  1 hozzászülás törölve lett. Indok: Nem érte el a szintet. “Any*d”-dal kezdődött és “hüje vagy”-gyal végződött (Igen, szigorúan ‘j’-vel volt írva).
  Legközelebb kifejthetnéd a véleményed úgy, hogy a neved és az e-mail címed is vállalod, és emberi módon fogalmazod meg a mondanivalód kedves ‘94.21.103.51’

 • 2009. April 24. at 13:17
  Permalink

  Így első ránézésre nekem egyből az AC Ds verziója ugrott be. Nekem az sem jött be igazán, gyanítom ezzel is így járnék. Mondjuk én a PC-s verziót is hamar meguntam, szvsz szörnyen egysíkú, de lehet, hogy csak én nem szeretek vele játszani. Vagy úgy általában játszani. :)

 • 2009. April 24. at 13:40
  Permalink

  Off

  Dark! Érdekelne a véleményed milyen 360-on a gamma. Régen vásároltam már játékot, és ha pozitív a véleményed róla, lehet megveszem ezt :)

  On

  Én úgy vagyok táccson való játszással hogy a tap tap sorozat nekem teljes mértékben kielégíti az órán, metrón, buszon, stb. való játék igényemet. Emellett meggyőződésem, hogy aki játszani akar, mondjuk egy Assassinal, és nem elég az otthoni konzol, vagy PC, az erre a célra vegyen magának egy PSP-t,. Szerintem táccsra az ilyen típusú játékok még talán az ember kedvét is elveszik a kütyün való játszástól. Persze ez csak az én véleményem :)
  (bár ahogy feljebb olvasni, aszt hiszem Dark, te sem vagy ilyen gammák táccson való tolásának híve…

 • 2009. April 24. at 13:45
  Permalink

  @Thende: 360-on csak akkor éri meg, ha szereted 2 órán át verni a nyálad a gyönyörű grafikára. Ahogy ladlac is megmondta, nagyon gyorsan egysíkú lesz, szinte ismétlődik órákon át ugyan az.

 • 2009. April 24. at 13:49
  Permalink

  @DarkEvil: Kösze.:D Akkor asszem ez felejtős. Nyálcsorgatásra ott az undercover, az egysíkú játszásra meg Prince of Persia óta nem vagyok hajlandó pénzt kiadni.

 • 2009. April 25. at 15:21
  Permalink

  hello! nekem tökre tetszett a játék és a grafja se olyan csunya…
  nem tudtok hasonlo játékokat? előre is köszi a válaszokat

 • 2009. April 25. at 19:19
  Permalink

  “NE AZ ÉN VÉLEMÉNYEM ALAPJÁN DÖNTSD EL, HOGY LETÖLTÖD VAGY SEM!!!” – ezt nem teljesen értem, pontosan azért írsz, hogy másoknak bemutasd a játékot és ez alapján eldöntsék, hogy érdemes-e beszerezni.

  vagy tévedek?

 • 2009. April 25. at 19:41
  Permalink

  @thingol: “Pontosan azért írsz, hogy másoknak bemutasd a játékot…” De ettől független a szubjektív vélemény lehet más, és ő a saját szemszögéből írta az ismertetést/véleményt, ami nem feltétlen tükrözi a “nagy átlag” tetszését. Mint a szósz parkba’…nem mindig jó a birka szellem… Sztem Dalk így értette :)

 • 2009. April 25. at 19:53
  Permalink

  @thingol: Valamilyen szinten igazad van, de az ellentét aközött, hogy ez a játék az AppStore-ban akkora siker, Nekem meg egy nagy csalódás, és bánat, hogy kiadtam érte 10$-t, hogy ennél a játéknál nem merem sem arra bíztatni az olvasót/olvasókat, hogy megvegyék, és játszanak vele, sem arra, hogy ne vegyék meg.

  @Thende: Igen, valahogy így értettem, ahogy leírtad :)

  @Thende: Nem para :)

 • 2009. April 26. at 11:24
  Permalink

  hát nemtom, nekem eléggé blogtalannak tűnt :) az emberek azért járnak ide, hogy megismerjék a mi véleményünket a dolgokról – ergo vállald a véleményed a dolgokról, a szubjektív forma – szerintem – egy blognál alap, nem kell rá külön felhívni a figyelmet. :)

 • 2009. April 26. at 12:25
  Permalink

  thingol! megkaptad a kibővített vendégblogger cikkem? véletlen másik címről küldtem ugyan, de az is én vagyok. :D

 • 2009. April 26. at 13:21
  Permalink

  @thingol: Én biztosra mentem, mert 10$ az 10$, és senkinek sem esne jól, ha azt kapnám meg, hogy miattam vette meg DE nem tetszett neki, vagy hogy miattam NEM vette meg és tetszett volna neki…

 • 2009. April 26. at 13:23
  Permalink

  @DarkEvil: ha bánod azt a 10$-t, akkor előbb miért nem ingyen szerezted be, hogy lásd, megéri-e?

 • 2009. April 26. at 13:52
  Permalink

  @cancat: Amikor még megvettem, nem volt ingyenes verzió :)

 • 2009. April 26. at 15:47
  Permalink

  @DarkEvil: Jaaaa :D Tessék máskor türelemmel várni 1-2 napot, mintsem 10 dolcsit elpazarolni :P

 • 2009. April 27. at 18:17
  Permalink

  De, oda küldtem, a kapcsolat menüből kiindulva. :/ De elküldve az
  új címre is. ;)

Comments are closed.