Mi lesz veled tört iPhone/iPod Touch társadalom?

Pár napja futótűzként terjedt a hír, hogy az eddigi egyik legjobb oldal, a TheMonkey’sBall megszűnt. Az Apple jött, látott, és villámgyorsan megszűntette az oldalt. Nem ez az első oldal, amit az Apple megszüntet (annak idején a TheMobileApps is költözött – bár ott az oldal megvételéről is pletykáltak).

Annak idején összeszedtem a ti segítségetekkel az akkor elérhető letöltős oldalakat. Fura megnézni, hogy azok a linkek közül már csak kettő él (és egy el is elköltözött onnan, de van hivatkozás, szóval ez nem számít) – és az iDownloads.ru sem tölt már fel rapidshare-re, csak a saját orosz stream.ifolder.ru-ra. Kérdés, hogy akkor most mi maradt?

Szerencsére a szerintem eddig legjobb appulo.us nem szűnt meg, csak domaint cserélt, az oldal a mai napig él és virul az appulous.us címen (egyébként a haklab.com kavart be – érdemes ezt elolvasni). A legújabb információk szerint hamarosan az eredeti domain is újra jó helyre fog mutatni (a post írásának a pillanatában még nem). Amúgy tényleg ez a legjobb oldal, leírással, több linkkel rendelkezik minden programnál, sőt, az oldal remekül néz ki Touch-ról is).

Írtam a TheMobileApps-ről már, ami annak idején talán az egyik első oldal volt. Az oldal meg van még, de most már másfél hónapja nincs frissítve, így gyakorlatilag hallottnak tekinthető, ráadásul a download linkek is eltűntek. Kár érte.

De ott van az xSellize fórum, ahol még rengetek finomságot lehet találni, de az iHacks.ru is működik rendeltetésszerűen – és még gondolom sok-sok olyan oldal van, ahol be lehet szerezni a tört játékokat.

Az Apple probálkozik, és néha el is ér kisebb-nagyobb sikereket, viszont ez egy olyan harc, amit így nem nyerhet meg, és ezt ő is tudja. Most a labda náluk van, amíg nem tesznek valamit az ellen, hogy egy program percek alatt feltörhető legyen akárki által, addig gyakorlatilag nincs semmi esélyük.

Ha valaki ismer valami jó kis oldalt, ne tartsa meg magának.

7 thoughts on “Mi lesz veled tört iPhone/iPod Touch társadalom?

Comments are closed.