Tipp #7: Extended Preferences

Az Extended Preferences a SpringBoard-ot teszi még jobban testre szabhatóvá, leginkább a felső csíkra “hajt rá”, de tudunk vele ikonok is eltüntetni.

A telepítése igen egyszerű, Cydia-ból telepítsük az Extended Preferences package-t, majd a Winterboardban engedélyezzük (ettől semmi nem változik, csak a beállításoknál kapunk egy SpringBoard menüpontot). Utána ebbe a menüpontba már optimalizálhatunk is, olyan finomságokat, mint a WIFI jelerősség kijelzése, vagy az akkumlátor százalékos kijelzése (oké, utóbbit meg tudjuk csinálni BossPrefs-zel is), de át tudjuk írni a szolgáltatót is (jelen esetben iPod – igen, a MakeItMine is ezt tudja), de eltüntethetünk néhány ikont is (oké, ez is egyszerűbb BossPrefs-zel).

Tulajdonképpen kifejezett újdonságokat nem kapunk, viszont legalább minden egy helyen van, és gyorsan elérhetjük a beállításokat, egyszerűbb így a dolog. A WIFI számszerű kijelzését én idáig nem is ismertem, eléggé “tájékoztató” jellegű a dolog, annyira nem lehet rá hagyatkozni, de legalább nem csak három különböző csíkunk van :)