iPhone/iPod Touch 2.1 firmware #UPDATE

Mivel az iTouch-ra már tegnap kijött a legújabb firmware, és az iPhone-ra csak holnap után (pénteken) jön ki, ezért gondoltam egyet, és leteszteltem 2.1-es firmware-t. Magával az update-tel nem volt gond, megmaradt minden adatom (a tört játékok is, de azok persze nem indulnek el). Gyorsabb, stabilabb, de túl sok új feature (semmi?) nincs benne.

Viszont ami nagyon fontos, és főleg az iPhone 3G tulajdonosoknak, az az, hogy a 2.1-es firmwareben van magyar billentyűzet, és a T9 is ki van benne kapcsolva (sajnos magyar T9 nincs). Azt hiszem, ha ez nem is copy-paste, de legalább olyan fontos, nekünk, magyaroknak. Ő és Ű betűk vannak, bár eléggé a sor végén. Bővebb tesztelés még ma, esetleg holnap, most nyomok rá egy backup-ot, hogy megnézzem, ténylegesen gyorsabb lett-e.

Akadt más is, aki felrakta? Egyéb vélemények? Első benyomások nem rosszak, gondolom tovább stabilizálták a dolgokat… kíváncsi vagyok, hogy az iPhone-os firmware-t miért kell vissza tartaniuk… szerintem ugyanazok az újítások lesznek benne. További információkat, észrevételeket még ma várhattok UPDATE-ek keretében. Hoppá, máris végzett a Backup, nagyjából tíz perc (se) lehetett. Ez tényleg jelentős javulás, érdemes összehasonlítani a 2.0.2-es jailbreak liveblog-ban leírtakkal: ott több órát szenvedtem vele.

Még egyszer, utoljára: A 2.1-es firmware-re még nincsen jailbreak, ha lesz, szólok, addig ne frissítsél, ha jailbroken akarsz maradni. Lesz majd downgrade leírás (amikor én is visszamegyek 2.0.2-re).

Végre van valami hang beállítási lehetőség, de egy kép többet ér minden szónál (amit hiányolok, az az, amivel pl. az alkalmazásokat le lehetne halkítani – valami globális hangerő-szabályzó mindenképp kellett volna ide is):

Na, csak összehoztam a Genius Playlist-et is. Figyelem! Ahhoz, hogy a Genius működjön, legalább egyszer szinkronizálni kell egy iTunes 8-cal (tehát nem elég csak update-elni). Amúgy egy ilyet létrehozni igencsak egyszerű, Playlist-nél rá kell menni arra, hogy Genius, majd ki kell választani a számot. Ahhoz, hogy rendesen működjön, rendesen kezelt zenék kellenek, nekem sajnos a sok soundtrack miatt a számoknál az Artist meg az Album rengeteg helyen át van írva – ezeknél értelemszerűen nem működik rendesen. 8 gigánál gond lehet még, hogy, mint most, nem talál hozzá elég számot.


20 thoughts on “iPhone/iPod Touch 2.1 firmware #UPDATE

 • 2008. September 10. at 18:19
  Permalink

  És akkor nincs benne megint manuális hangszínbeállítás?

 • 2008. September 10. at 18:24
  Permalink

  hangszín? globális lehalkítást én nem vettem észre, de perpill nincs olyan működőképes alkalmazásom, ami hangot adna ki :D

 • 2008. September 10. at 18:29
  Permalink

  Ha felteszem akkor tudok rá tenni crack-kelt app-okat itunes8-cal?

 • 2008. September 10. at 18:35
  Permalink

  direkt beleírtam, kiemelve: A 2.1-es firmware-re még nincsen jailbreak, ha lesz, szólok, addig ne frissítsél, ha jailbroken akarsz maradni.

  NEM

 • 2008. September 10. at 19:09
  Permalink

  Thingol te írtad hogy update-tél,ügyesen kikerülted a kérdést,hogy miért nem tudom,beállításokba kellett vna csak menni és megnézni,de ezt nem rosszból írom ám…:)

 • 2008. September 10. at 19:18
  Permalink

  továbbra sem értelek. hangszínbeállításról szó sem volt soha. globális hangerőszabályzásról volt, de én azt nem találtam meg benne, de lehet, hogy végre megcsinálták, és a dupla-home-ra előjövő csúszka funkcionál akként is.

 • 2008. September 10. at 19:56
  Permalink

  Gáben, te az Equalizer-re gondolsz?

 • 2008. September 10. at 23:03
  Permalink

  Igen pontosan arra.Túl sok a közép,és utálom a közepet…

 • 2008. September 11. at 08:43
  Permalink

  Gáben!
  ha itunesban csinálsz egy eq beállítást, akkor azt nem rakja át a kütyüdre?
  de lehet, hogy fülhallgatót kellene cserélned. ha már fület nem lehet :)

 • 2008. September 11. at 12:38
  Permalink

  Nagyon tetszik a Genius, már régóta vágytam valami hasonlóra. :) Abban bíztam, hogy a net problémáim megszűnnek, de sajnos e téren nincs változás, remélem a routerrel van gond.

  Ha lesz 2.1 JB, van rá esély hogy írtok egy start-postot, hogy miket érdemes kezdésnél felrakni? Klasz lenne.

  —>

 • 2008. September 11. at 13:24
  Permalink

  nézd át a how to tag-et. én is azzal kezdem mindig.

 • 2008. September 11. at 13:27
  Permalink

  A fülessel semmi gondom nincs,az egy 18000Ft-os sony Ex sorozatos és szól mint az állat,de had úgy állítsam már be ahogy én szeretném…

 • 2008. September 11. at 19:30
  Permalink

  Settings>Music>EQ

 • 2008. September 12. at 13:17
  Permalink

  Ezt sértésnek veszem,hogy azt hiszed ende,hogy nem tudom hol lehet hangszínt állítani,ennyire azér nem vok alap…

 • 2008. September 13. at 22:47
  Permalink

  Sziasztok! A Genius-al kapcsolatosan lenne kérdésem, ahhoz h tudjam használni ahhoz kell Apple ID-mnek lennie. De azt honnan szedjek, mert ahhoz hitelkártya adatokat is meg kell adni, most akkor anélkül nem is tudom használni a Geniust? köszi a választ!

 • 2008. September 14. at 03:23
  Permalink

  Itt a blogon van olyan, hogy hogyan reggeljünk itunesba. Keresd meg, ott minden le van klasszul írva, azt követve én is meg tudtam csinálni.

  —>

 • 2008. September 14. at 12:38
  Permalink

  Nagyon köszönöm! Most életet mentettél:D

 • 2008. September 15. at 12:30
  Permalink

  Üdv.
  Tegnap feltettem a 2.1-et mert azt olvastam a quickpwn-es oldalon hogy lehet már törni.Megcsináltam amit kell és végülis most nem tudom mi van.Cydia meg az installer nem ment föl.Pedig csinálta a dolgát a quickpwn,betallóztam a 2.1es szoftot,amit már elötte földobtam a táccsra és kiírat hogy sikeres,rebootolt.T-pot-al felülírtam a mobileinstallation fájlt a creckelttel és tört appokat tudok tpíteni megy is szépen.De azér a Cyidia kellen,sok hasznos dolog volt ott,meg a témák is,winterboard…
  Meg tudod mondani hogy akkor most mi van?
  Előre is köcce!

 • 2008. September 15. at 14:00
  Permalink

  olvastam már, mit kell vele tenni, le is van írva az említett postban (quickpwn.com -on valahol), de én nem ajánlom, sőt egyenesen magunk arcul köpésének tartom azt az oldalt. Nem hivatalos, hivatalos jailbreak WINDOWS-ra nincs, napokban elvileg lesz, így én többet ebben az irányban nem is tudok segíteni.

  nézz körül ott, ahol jailbreakeltél.

  azt még hozzátenném, hogy ezt a procedúrát minden cydia-s program telepítése után el kell majd végezned újra. Végül úgyis újra fogsz jailbreakelni normálisan, akkor meg úgyis elvesznek a cydia-s appok…

 • 2008. September 15. at 15:37
  Permalink

  Azér köszönöm a gyors választ.Mindenképpen tesztelni akartam a 2.1et,ugyanis nekem nagyon hamar lemerült a táccsom,legalábbis azokhoz képest amiket olvastam(5óra wifi-hát közel nem annyi,5óra videó-hát az sem nagyon)…
  De valóban jobb így.Végülis nem viszi a fejem annyira a cydia,mert mennek a tört appok,rendes jailbreakig kihúzom,csak remélem nem kell downgradelnem…
  Mégecce BIG THX!!!

Comments are closed.