s4iphone.com: Skype Touch-ra – egy félmegoldás

Lassan lehet címkézni kéne a félmegoldásokat? Én szívesen láttam volna egy normálisan működő, telefonálásra is ingyenesen képes Skype klienst Touch-ra, de míg 1.1.4-re ott volt a Frings (remélem így hívták), és az iSkype (bár magát a telefonálást nem sikerült működésre bírnom azokon sem), addig 2.0-ra ez teljesen hiányzik. Nem is értem, hogy a Skype mi a kénköves pokolért nem nyit erre a piacra (hahó, mobilinternet, iPhone!).

A s4iphone.com (Skype for iPhone – a gyengébbek kedvéért) ha nem is tud mindent, amit szeretnénk, de már enyhülést nyújthat szomjunkra: telefonálni nem (legalábbis nem ingyen – a szerk.) (két skype account között sem), üzenetküldésre viszont képes – így legalább azok kapnak valamit, akiknek az ismerőseik inkább Skypon elérhetőek.

Amikor telefonálni szeretnénk, akkor a program oldal békésen figyelmeztet rá, hogy nincsen creditünk, ezért a hívás nem fog létrejönni. Én ezen annyira feldühödtem, hogy meg se néztem, mennyibe kerülhet egí hívás – na nehogymár skype-skype közötti hívásért fizetnem kelljen. Hoppá, az egyik képen rajta van: havonta hat, vagy egy életre harminc dollár az előfizetési díj. De akkor mi ez a credit rendszer? Ha érdekel, nézzetek utána és kommenteljétek be bátran!

Viszont üzenetküldésre alkalmas, mivel Safariban fut, ezért el lehet dönteni, az üzenetelet pár másodperc alatt készbesíti, és szépen, kultúráltan jeleníti meg azokat. Erre tényleg jó, na. Természetesen tudjuk módósítani az állapotunkat, szerencsére nem csinál iPhone állapotot automatikusan. Amivel nekem gondom volt, hogy amikor valaki más kezdeményezte a beszélgetést, azt először elég döccenősen jelenítette meg, de túl lehetett élni.

Ajánlom mindenkinek, aki csak IM-ként szeretné használni a Skypot, és nem telefonálásra. Arra még várnunk kell egy kicsit…

3 thoughts on “s4iphone.com: Skype Touch-ra – egy félmegoldás

 • 2008. September 06. at 08:41
  Permalink

  Nekem az a bajom, hogy mint oly sokan az MSN-esek táborát erősítem, mert leginkább az ismerőseim is azt használják. IMPlus egy kalap kulát nem ér, ebuddy Podon meg szintúgy gyér… Van vmi egyéb alternatyv megoldás?

 • 2008. September 06. at 09:46
  Permalink

  @ende:

  van. meebo.com, majd jön post is

 • 2008. September 06. at 10:39
  Permalink

  köszi :)

Comments are closed.